Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
kod nas agroglobe 16,5 kolegi nudjeno 17 od drugog otkupljivaca ako zeli da izmiri dugovanje za setvu

Odje neko lud :osmeh: Crno,a skok.Jel greska u ceni,ili boji.:sta: Kako god,jaci smo od Budimpeste.:osmeh:
0506-cene-zitarica.jpg

Jutros okrunjen i predat kukuruz u FARM CO-OP Kucura cena 16,70din ja prezadovoljan.Inace u Srbobranu se vodi rat izmedju dve jake firme MK i A -Nove ko ima za kruniti valjalo bi da iskoristi novo nastalu situaciju!

Jutros okrunjen i predat kukuruz u FARM CO-OP Kucura cena 16,70din ja prezadovoljan.Inace u Srbobranu se vodi rat izmedju dve jake firme MK i A -Nove ko ima za kruniti valjalo bi da iskoristi novo nastalu situaciju!
Kod nas skoro i da nema više kukuruza za krunjenje. Pre neki dan dobijao 17 din sa pdv-om ali pošto smo u poslu oko špartanja neka ga još koji dan.

Eto Dusane bolje dasi ga skladistio u ambaru jer ce se cena poklopiti sa onim na lageru, iz svakog vagona bi bio u plusu 1,5-2t

Kod nas je kukuruz iz čardaka imao veću cenu od onog sa lagera. Odem ja da prodam lager (nakon nekoliko tel. poziva da po ugovoru moram da ga prodam do 31.05.), ispred vrata velika tabla sa cenom kukuruza od 16.5 din. a unutra mi za lagerovan kukuruz daju 16.0 din. Kad sam pitao kako je to moguće kad ispred piše 16.5 din, oni mi ponudiše 16.2 din kao max koliko mogu da plate. Tad sam ih pitao gde je tu logika da meni kome su već uzeli 2 vagona na ime troškova lagera daju manju cenu nego nekom od koga nisu uzeli ni jedan dodatni dinar. Nije bilo odgovora i ja nisam hteo da potpišem prodaju dok ne dobijem cenu kao i iz čardaka. Posle par dana sam otišao ponovo i ista situacija, ali tad sam znao koliko plaća konkurencija (u tom trenutku 16.5), rekao da im dogodine neću dati kukuruz pošto je konkurencija poštenija od njih, onda par tel. poziva i dadoše mi 16.50.

Dakle po @Dukej-ovom pisanju se lepo vidi da ni u Srbobranu ne cvetaju ruze kako neki pisu......

Koliki je bio ukupan trosak, ulaz, susenje, lezarina da znamo celu pricu jer meni iz kotarke samo su golubovi pojeli 150-250 kg, plus sam sto se osusio!

Kod nas je kukuruz iz čardaka imao veću cenu od onog sa lagera. Odem ja da prodam lager (nakon nekoliko tel. poziva da po ugovoru moram da ga prodam do 31.05.), ispred vrata velika tabla sa cenom kukuruza od 16.5 din. a unutra mi za lagerovan kukuruz daju 16.0 din. Kad sam pitao kako je to moguće kad ispred piše 16.5 din, oni mi ponudiše 16.2 din kao max koliko mogu da plate. Tad sam ih pitao gde je tu logika da meni kome su već uzeli 2 vagona na ime troškova lagera daju manju cenu nego nekom od koga nisu uzeli ni jedan dodatni dinar. Nije bilo odgovora i ja nisam hteo da potpišem prodaju dok ne dobijem cenu kao i iz čardaka. Posle par dana sam otišao ponovo i ista situacija, ali tad sam znao koliko plaća konkurencija (u tom trenutku 16.5), rekao da im dogodine neću dati kukuruz pošto je konkurencija poštenija od njih, onda par tel. poziva i dadoše mi 16.50.

Dukej koliko su ti troškovi samo lagera za tih šest meseci, ne računajući one odbitke na predaji od jesenas vlaga, sušenje ,defekt,kontam kad kažeš 2 vagona da misliš na sve ukupne odbitke od neto količine koju si predao

Vlaga na ulazu je bila 18.3%, ostalo u SRPS-u.

Skidanja od neto količine su sledeća:

Prvo se skine kalo i rastur 0.5%
Onda se od te količine odbije vlaga 5%, i tako se dobije SRPS količina.

Onda se na SRPS količinu skida (12.28% na sušenje + 20% PDV to sušenje) - 8% povraćaja PDV-a na ovo u zagradi.
Skida se još i na SRPS količinu (1.35% troškovi prijema + 20% PDV na troškove prijema) - 8% povraćaja PDV-a na ovo u zagradi.

Tako se dobije količina na lageru.

Onda se od te lager količine mesečno skida (1% na troškove lagera + 20% PDV na troškove lagera) - 8% povraćaj PDV-a na ovo u zagradi.

Takođe se skida još i za januar i april po (1% na troškove eleviranja +20% PDV na troškove eleviranja) - 8% povraćaj PDV-a na ovo u zagradi.

Nazad
Vrh