Znaš kako prošle godine je dosta propalo jer je drugom polovinom maja neprestano padala kiša, pa em su pucale i trulile em nije ni radio otkup.
Recimo da je na ovom prvom stablu bilo oko 50kg, na još dva po 30-40, a na ostalima slabo, možda nešto manje od 200 kila na 10 stabala. OSetno je manje cvetova bilo nego ove godine, prosto sam prijatno šokiran
Mada mi je problem i oprašivanje, moji kad su sadili zinulo im na burlat pa sve burlat posadili, osim ove poslednje na snimku koja je slučajno (i dobro je) nije burlat, ali ne znam koja je i nešto kasnije cveta.
Problem je i đubrenje....šta da ti kažem, moji očekuju ili da ja odradim sve a oni da uzmu pare, ili šta sama priroda da, a tako i ne ide. Ja sam se trudio koliko stignem i koliko novac dozvoli jer imam još voća svog, ali nije to to koliko bi trebalo.
Sada su i neke 6-o godišnje koje imam na placu neverovatno puno cvetale a i kod komšije 8-o godišnje, pa se nadam boljoj oplodnji. Pojavi se jako puno plodića, ali velika većina požuti i opadne. Dve sam i vadio jer su bile slabe pa sam posadio stele da bi oprašivale, ali do tada ima još par godina...
- - - - - - - - - -
EDIT: setih se imam i video u rodu prošle godine