Trešnja

Sta znaci Dunav i mikro klima :D

Poslednja izmena:
Dobar dan
Da li neko iz smederevskog kraja zna za Agenciju koja iznajmljuje berače (meni treba za trešnje).
U mom gročanskom kraju navodno dovoze iz Smedereva.Šta očekujete od cene berača , po mojim informacijama
prošle godine su plaćani po gajbici od 6 kg. 200 din. verovatno plus hrana.Ako ne daješ hranu i piće,kolika bi realna cena berača bila ?

Dobar dan
Da li neko iz smederevskog kraja zna za Agenciju koja iznajmljuje berače (meni treba za trešnje).
U mom gročanskom kraju navodno dovoze iz Smedereva.Šta očekujete od cene berača , po mojim informacijama
prošle godine su plaćani po gajbici od 6 kg. 200 din. verovatno plus hrana.Ako ne daješ hranu i piće,kolika bi realna cena berača bila ?
Imas grupu na fb tresnje i tresnjari - probaj tamo postaviti pitanje.

Ova ledara ce ostaviti traga na ovogodisnjem rodu nema oprasivanja a ocajno vreme je u najavi i neki blagi mraz tako da ce rod tresnje sigurno biti diskutabilan ove godine .Nije delovalo ovako sa obzirom da je zima odradila svoje ali kako god bilo sve moze da se nadomesti OSIM MRAZA ali videcemo

Cetvrtak/petak po google-u -5 i -6 a po nasim tv kanalima -1 -2, ko je ovde lud,nikada se nije toliko razlikovala prognoza.

A po google-u je u cetvrtak-7.Voce (400mnv)mi je bas blizu Cacka(240mnv) i uvek pokazuje 2stepena hladnije,a sada mi vecina objasnjava da je manji mraz na vecim visinam,tako da tu meni nista nije jasno.

zavisi dal' dolazi hladni front ili ce biti jutro bez oblaka i bez vetra... ako je jutro bez oblaak i bez vetra, onda je na brdu bolje th bude toplije za 1-2-3 stepena... ali, ako naidje hladni front sa istoka, onda cesto na brdu nije bolje nego znaa da bude za nijasnu (vrlo malo) niza tempratura... nisam siguran, ali mislim da je ovo hladan talas iz rusije, pa ce na brdu biti ipak za nijasnu hladnije... ukucaj svoje mesto u metoblue, i dace ti tacniju estimaciju temperature za tvoje mesto, mislio sam da si bas iz cacka pa sma ti poslao njegovu lokciju...

Nemam voce u gradu,salu na stranu.Selo je Jezdina a ono je bas naslonjeno na grad,vazdusnom linijom je oko kilometar udaljeno ali je visinska razlika u odnosu na grad 160m.

Evo sada detaljnije pogledah site koji si mi poslao,pokazuje kao i na google -7.

Evo sada detaljnije pogledah site koji si mi poslao,pokazuje kao i na google -7.
ja kolko vidim, pokazuje oko -3. mozda malo nize... pazi, svaki model ima svoje prednosti i mane, nije to bas tako egzaktna nauka da bude bez greske... ali po logici stvari, ako imas vise modela, i uzmes sredinu, verovatnoca je da ces biti blizu stvarne temperature...nemoj da geldas najnizi i najvisi, oni verovatno vise grese, gledaj isprekidanu liniju, to je meteoblue model, i on u proseku najbolje prkazuje tj prognozira pa je to i najverovatnija temperatura koja ce biti...

i jos jedna stvar, ti gledas tzv "real feel" temperaturu, to je nesto drugo, gledaj temperaturu vazduha koja ce biti, real feel uzima u obzir i vetar i sve, pa zna da bude cesto niza ako ima vetra...ukratko, real feel temperatura je kakav ti imas osecaj da je ako bi bilo bez vetra. Znaci ako je minus 2 i duva neki vetar, ti isto osecas hladnocu kao da je napolju -7 bez vetra (uprostio sma malo, ali manje vise je tako)...
Tako da se kod tebe ocekuje -2 mozda do -3, nece biti najverovatnije nize... i bice sat dva toliko, tako da mislim da nece biti stete i ako voce cveta (bice stete, ali ne bi trebalo da predje 10, mozda 20 posto kod osetljivijih sorti sto je tolerantno da mzoe da da pristojan rod)... Ako bude snega, ublazice malo to sve pa ce i vise preziveti cvetova... ovih dana ce biti preko dana toplije pa ce moci da se oprasi tako da mi ne izgelda da ce biti tezih posledica u nasim krajevima

Sada sam i ja video da sam gledao takozvani"subjektivni osecaj".Sumadinka poceli da se pojavljuju beli baloni,Sofija kasni za Sumadinkom kod maline pocinju da se pojavljuju pupoljci,a kod tresnje pucaju pupoljci(Regina najbrza) ali nema balona,to je trenutna situacija

Nazad
Vrh