Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ima je u komsiluku, msm da moze sama - ali iskreno ni deca je ne beruDa li neko zna gde bih mogao da nadjem sadnicu tresnje djurdjevka i da li je ona samooplodna?
To će ostati misterija... evo šta sam ja pokupio godinama ali ne znači da je istina...
hedelfinger = karminka
germezdorfska = erc
suvenir = nikolka
stark hardy giant = crni dzin = ohridski biser
lionska rana = doktorka
rainer = šareni kalem
ferovija = germersdorfi = ziraat = schneiders spate knorpelkirsche
Kolko sma ja video, ima par sorti koje stizu nedelju pa do cak i 10 dana pre Burlata, pa ako nekom bas treba rana sorta, moze da ih potrazi..Ali mislim da u nasim uslovima nijedna nije za siru komercijalnu proizvodnju, nego samo za okucnicu i za par stabala maksimalno, cisto da se pojede po neka prva rana tresnja...Stigne rano i kad su nekada kiše onda nije slatka. Ali to je prva trešnja. Ja generalno imam želju da je posadim ali kad sam naručivao sadnice uvek sam ili zaboravljao da pitam ili nije imalo... Jednom sam bio nabavio plemke ali su pupoljci bili krenuli pa mi nije uspelo... Ipak sam posadio jednu lionsku ranu da bi kao stizala ranije ali ima boljih i ranijih a novjih sorti koje stižu u slično vreme ili malo kasnije... Nema novijih sorti koje stižu kada i đurđevka ili barem nisam još čuo za njih...
Karminka vs erc? Šta izabrati, jedno drvo za ispred kuće a opet da opraši trešnju koja je u dvorištu i vapi za oprašivačem.
Malo sam probao ali mi nije poslo od ruke kalemljenje. A zarko bi zeleo da uspem, imam jabuku na zalasku karijere, stara sorta (klon) zutog delišeša, voleo bi daje odrzim, em je lepa, em odrstao sam uvek dobro rodile I extra su pa bi ih razmnozio I podmladio dok su zive.