Tomix
Član
mornar
Kakve su Regina i Kordia?
Prednosti i mane ovih sorti?
Kakve su Regina i Kordia?
Prednosti i mane ovih sorti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jeste zemo. Brao sam i probao feroviju i germersdorfer, bas su bile na plantazi red do reda. Tesko ih je razlikovati, jako slican ukus, oblik i velicina, oprasivaci i vreme zrenja im je isto. Malo bolja mi je bila ferovija, a i drugar cija je plantaza mi je rekao da se malo bolje pokazala ferovija ( konkretno je podloga gisela 6). Za moj zasad sam zato odabrao feroviju, posto mi je trebala sorta koja stize posle black star, a pre kordie. Kazu da sorte Ferrovia, Germersdorfer i Ziraat imaju korene tj. da su klonovi stare nemacke sorte Schneider.
Sve tri sorte se sade zbog oprasivanja jer su odgovarajuce.Bojceticu Ferovia po vremenu zrenja u odnosu na Reginu i Kordiju?
Sto se tice Regine i Kordije razlog zasto se masovno sade ove dve sorte je sto ne izmrzavaju dobro podnose velike minuse a veliki zasadi u Poljskoj ,Nemackoj, guraju ove sorte mnogo dok su kod nas ili Grka ili Turaka zime dosta blage tako da mi uopste nemoramo da se vezujemo za taj asortiment ,u Turskoj je najvise sadjena tresnja ZIRAT a nje nema na severu ,meni je ogromna slicnost izmedju erca i kordije po svemu a erc vise niko ne sadi cak ga i literatura ne preporucuje a kordiju su sadili svi masovno a da je nisu videli ni na slici, u principu ceo asortiment koji je u ponudi je vrhunski i za izvoz ide minimum 30 tak sorti bitno je samo prilikom sadnje razdvojiti sorte da ne stigne sve u isto vreme