miroslav94
Novajlija
- Učlanjen(a)
- 26 Apr 2010
- Poruka
- 15
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
, bezi od nje sto dalje, ja sam je imao i na kraju sam poslusao onu narodnu - prodaj sto ti najmilije i nemoj vise da se mucis kad vec imas sta da prodas - i kupio sam poljsku rotacionu sa dva dobosa 165
vidio sam diskastu sa 2 diska a pogon dole u konzoli je lanac , vrlo inteligentno rješenje , jeftina za održavanje do bola , čovjek mi za nju tražio 350e 
svako malo se nabije dodje mi da sam sebe
ali gdje je dobro ravno i trava normalna ide lijepo.Snjom kosimo kad fali koja kosa kad smo u ekipi onda se zakaci pa ovaj sto snjom radi cijeli dan uskace i iskace iz traktora ako je trava veca.Inace 3 dana godisnje radi.najveci je problem s njom kositi slamu neznas od kud bi krenuo i kamo bi kosio i kako
kako god okrenes nabija se pa napred pa nazad pa mlatni snjom od zemlju pa uletio kamencic slomio noz pa otpalo pero na siljku pa ajde kuci vari prenitavaj kosu jer se i zub oskrnuo ma cijela zajebancija.Ali sve skupa dobra je bila nije dala u selo dok se nije diskasta uzela a da sam skidao sve po kalendaru to jesam skoro svaki drugi dan.Daleko je lepa kuca!Upravu je @ cika Jova.I ja sam isto uradio kao i on.Moju staru sam prodao za 140 evra bez kardana i kupio Poljakinju i jos ocekujem povracaj 40%.Me bezi,samo kad se setim....sa njom sigurno ne bih ni pomislio da idem da kosim u 16h na 6.5jutara na oko 8km od kuce.miroslav94 je napisao(la):da li neko zna koliko koštaju ovakve kosačice![]()

samo ne o OLT-u...... 
savoris je napisao(la):remenje u donjoj konzoli nisam sreovidio sam diskastu sa 2 diska a pogon dole u konzoli je lanac , vrlo inteligentno rješenje , jeftina za održavanje do bola , čovjek mi za nju tražio 350e
u svakom slučaju ja sam kada sam se odlučivao za kupovinu probao obje i bez imalo dileme sam se odlučio za diskastu , jeste malo komplikovanija ali vrijedi truda
a prije toga sam imao bočnu OLTovu koju sam namontirao na vladimirca , iskreno da kažem bio sam zadovoljan sa njom ALI samo za lične potrebe , bila je u super stanju i radila je solidno
ali ja imam potrebe za uslužnom košnjom i tako da rotaciona mi pravi
išao sam uslužno i sa ovom oltovom ali nije to to , poklonio sam je šuraku kada je on kupio vladimirca jer sam je i ja dobio za dž
opet kažem nekome za svoje manje potrebe može da zadovolji

.To je moje iskustvo sa remenjem.Oltova kosa je odlicna kad nekoga slusas tko nije probao nista drugo i kod nas ljudim za 10 krava sa njom i nakose ali bolje svetce od popa poznaju jer ih stalno spominju osim tko ima dvije-tri krave pa polako a sve uz kucu.Meni je i ova prespora razmisljam o necemu boljem sto je prilagodjeno terenu mome i finansiji.