Posuda sluzi za skupljanje ulja koje kapa sa sredine, semering na izlazu iz motora pušta već dobrih 15 godina, nismo ga nikad popravili jer ne gubi mnogo ulja pa je šteta da ga djaba otvaramo dok lamela ne bude zrela za zamjene (a uskoro će). Stavimo je kad traktor stoji na ploči na dvorištu, da ne prilja beton (vidi se na slici). Vodu i gorivo ne prosipa niti je motor, glava ili išta drugo ikad otvarano (ima 4958 sati trenutno) ali ova kosa, kao i oranje i drugi tezi poslovi su razlog zašto na proljeće kupujem drugi traktor za te stvari, a 539 prelazi samo na lake poslove, pošto znam da ovakav rad sam neče dugo izdrzati.
Sem toga, niko nije rekao da mu nije teško, šta misliš što sam napravio lance da je nose u transportu (jesi vidio sliku?). Kosa je veoma, veoma teška za transport
U mom kraju rotacione sa dva diska kose najbolje i to je činjenica (niko u selu više nema nikakvu drugu kosu sem rotacione sa dva diska, raznih veličina) sem komšije koji nosi jednu od 2m sa strane i jednu od 3m naprijed na velikom Landiniju, al on s tom konstrukcijom kosi samo lucerku na jednoj ogromnoj parceli. Valjda poznajem svoje selo jbmga, znam šta se ovdje koristi, za druhe krajeve i njive ništa nisam rekao.