RatkoPa
Član
Sigurno mnogo kosi kad jednom godisnje ostri nozeve......................
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
PZ je zakon, ima moj susjed takvu i radi bez ikakvih problema, samo znam da svake godine oštri noževe, a nikad nije moral mijenjati djelove jer mu se nikad nije potrgala.
vladj moze tu tvoj traktor da nosi, moj rodjak sa store 404 nosi poljakinju 165 a radi sve u brdu sa njom, sa 60 ks nemas problema sigurno
Pazi Alene,poljakinja je duplo laksa kosa konstukcijski(iako ima zahvat od 165cm) od navedene PZ gore na slici,nju nosi i radi i 539 bez problema a PZ nebi imao sanse,mozda eventualo da je nosi,tako da su to 2 skroz razlicite masine.Ako imas nekad prilike samo pogledaj koji se materijal koristi na nekim kosama zapadne proizvodnje i materijal na poljakinji i bice ti sve jasno...Na poljakinji je jedino dobra cena...
vladj moze tu tvoj traktor da nosi, moj rodjak sa store 404 nosi poljakinju 165 a radi sve u brdu sa njom, sa 60 ks nemas problema sigurno
Pazi Alene,poljakinja je duplo laksa kosa konstukcijski(iako ima zahvat od 165cm) od navedene PZ gore na slici,nju nosi i radi i 539 bez problema a PZ nebi imao sanse,mozda eventualo da je nosi,tako da su to 2 skroz razlicite masine.Ako imas nekad prilike samo pogledaj koji se materijal koristi na nekim kosama zapadne proizvodnje i materijal na poljakinji i bice ti sve jasno...Na poljakinji je jedino dobra cena...
Ove je meni poznato vise nego bilo kome. Imao sam poljakinju, pa zato trazim sto masivniju kosu sa dva diska. Masivno u vecini slucajeva znaci kvalitetno.
Slazem se sa tobom Maticu,zato smo se tom logikom i vodili kad smo kupovali novu kosu,ali da je ja svake sezone remontujem prekipelo mi vise,jos kad stane u sred sezone pa otvaraj pa juri delove...Da ne pricam o ljudima koji ne umeju sami da oprave svoje masine,pa placaj delove pa onda majstora...Prva kosa mi je bila ta PZ165 i radila je 6 sezona bez greske(otplatila je sebe vise puta) i radila bi jos dosta dugo da je nisam odneo kod nekog polu priucenog majstora koji je stavio pogresne lzajeve, pa su mi kasnije otisli konusni zupcanici koje sam platio 120e i posle toga je i prodata...Placena je cini mi se oko 850e(oko 200e ulaganja) kasnije prodata za 600e ja sam opet zadovoljan u odnosu na poljakinju koja mi je do sada sigurno pojela 400 500e.Uvek moze da se nadje dobra zapadna masina ali nazalost takva masina i kosta puno,nikad nisam kupovao izradjene masine i nije mi bilo zao da platim vise, valjda zato nikad nisam ni imao neke ozbiljnije kvarove na tim masinama a rade prilicno puno...Posle odredjenog perioda eksploatacije kad krenu problemi,ide prodaja(zamena za drugu) i opet nisi puno na gubitku...To je neko moje misljenje,ne mora da znaci da sam u pravu,svako ima neku svoju logiku kojom se vodi...
Moze obican kardan, ako kosa koju posedujes ima vec u sebi ugradjen neki vid zastite(poljske kosacice imaju taj sistem).U suprotnom sto kaze kolega @Sova nikako bez zastite.Ako ti uleti bilo sta izmedju diskova (granje cigla kamen) ceka te ozbiljan karambol....jel moze obicni kardan za rotom kosu ili mora biti sa lamelom,kosa CLAAS WM 20,
jel moze obicni kardan za rotom kosu ili mora biti sa lamelom,kosa CLAAS WM 20,