pocerina
Član
Ni ja isam na moju namontirao ciradu. Jeste sigurnije kada je postavljena, ali ne moze da se vidi ako zagusi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima je moj rodjak, nije losa ali je ipak losija od svog originala sip.Ova kod njega je 165 imalo joj je glupo sto se mora sici sa traktora da bi se prebacila u radni polozaj, ali je u sustini ok, i ipak je jevtinija od sip_a.Inace on radi mnoooogo usluzno i podere kosu za par godina novu, i za to vrijeme nije nista pucalo na njoj.Ratko je napisao(la):kakva su vam iskustva sa termometalovim kosama,kupio sam jednu polovnu za rezervu pa me zanima kakve su
Zorane mozda ferguson 539 u odnosu na zetora ima bolji raspored tereta u smislu odnosa napred:nazad,pa se zato bolje ponasa u transportu ,naime ja stvarno ne znam jer da znam ne bi se raspitivao ali ne verujem da bi mi kolege forumasi tvrdili da ferguson moze da nosi i koristi poljakinju od 165cm da nisu to u praksi proverili!,jer kao sto vidis govore svi da u praksi koriste pomenuti par poljakinje 165cm i fergusona 539.Ja iskreno verujem da smo ovde da se pomognemo i damo jedan-drugom koristan savet a ne da jedni-druge zavlacimo...ja im verujem! U svakom slucaju ti koliko sam razumeo potenciras i govoris o transportu-jel tako??,sto znaci da se u radnom polozaju u njivi dobro(da ne kazem super) ponasa(govorim o tvom spomenutom iskustvu sa traktorom 540 i rotacione)...odnosno da ferguson moze bez nekog preopterecenja i opasnosti od pregrevanja i stradanja njegove masine da zavrsi posao-jel tako??.A ako je samo problem u transportu,u cemu kako sam ja razumeo da se ti ne slazes sa njima u smislu propinjanja i poskakanja prednjeg kraja,onda cemo to lako da resimo:stavim 50 kg tegova napred i resen problem-je l' tako??,a vazno je da u njivi zavrsim kvalitetno i dobro posao!,a meni su njive na kilometar-najvise mozda 2 kilometra od kuce tako da nemam veliki put u transportu.Hvala ti u svakom slucaju na trudu i izlozenom tvom iskustvu.Veliki pozdravZoran0230 je napisao(la):Gagi terao sam sa 540 tako da znam vrlo dobro kako se ponaša (govorimo o transportu svi,nadam se).Da nije možda ferdža teži od 5911 .Termometalova je oko 1600E,
e upravo sam to htjeo da kažempocerina je napisao(la):Sto se tice debljine otkosa tacno je da se posle kosenj sa kosacicom sa 2 diska malo sporije susi. Ja sam prosle godine uzeo novu poljakinju 165 i ide bez problema i suse se otkosis zgodno. A imam i Fellu Werken 185 zahvat, pa se i posle nje otkosi brzo suse, samo dan pre baliranja prevrnem sa Suncem otkose
Niko neznaCVEJA Po je napisao(la):A da li ima poljakinja kosacica sa onim valjcima za gnjecenje mase u prodaji ili ne?
Mislim da nema poljakinja sa gnjecilicom. Ja na Felli imam kardanski izvod za gnjecilicu, mislio sam da trazim gnjecilicu za nju ali sam odustao kada sam kupio poljakinjuCVEJA Po je napisao(la):Niko neznaCVEJA Po je napisao(la):A da li ima poljakinja kosacica sa onim valjcima za gnjecenje mase u prodaji ili ne?
Upravu si Onda je moguce da je razlika u tezini izmedju tvoje sipove i ove poljakinje(jer kako sam te razumeo ti si 540 koristio sa tvojom sip-je l' tako ?) ,ja ne znam njihove tezine ali u necemu mora da je caka .Zoran0230 je napisao(la):Mustang-raspored tereta uzmeđu zetora 5911 i 539 je sigurno različit ali ne znam kakva je razlika između 539 i 540