velja imt 540
Član
ma roto kosa je bolja od grebenaste 100 puta ja imam isto ubravu i smuičila mi se letos kolko je bilo teško moro sam da uzimam od komšije njegovu kuhn sa 4 diska
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
meni su se oba isto pokazala , samo jedan komplet noževa mi je izdržao čitavu sezonu , i jedan i drugi proizvodjač za po svaku sezonusova je napisao(la):Jesi li siguran, pa tu je razlika kao nebo i zemlja.
Ako pricamo o istim firmama.termometal Ada i Mikron iz Siriga( onaj tip sto zastupa Walterscheid) ja imam totalno oprecno misljenje.Termometalovi kao da su pravljeni od plastike, ne pucaju ali se uviju kao gudalo(potrazicu neke stare, ako nisam bacio, pa cu slikati..),a Mikron(imaju crtez dijamanta na sebi i navodno su Svabski) su skroz suprotna prica.savoris je napisao(la):meni su se oba isto pokazala , samo jedan komplet noževa mi je izdržao čitavu sezonu , i jedan i drugi proizvodjač za po svaku sezonusova je napisao(la):Jesi li siguran, pa tu je razlika kao nebo i zemlja.
dvije sezone imam kosačicu i samo dva kompleta sam potrošio
uzmi 135 velika je 165za 539 ja 165 nosim sa 567 tako da 135 je pravi izborMustang je napisao(la):Zamolio bi kolege forumase ako mogu da mi daju savet i da mi kazu iz iskustva koju je bolje rotacionu kosu da kupim,naime danas sam gledao po prodavnicama i izbor ja pao na ove pooljakinje posto vidim da je svi hvale a i cena je pristupacna,120000 dinara je i ova od 135cm i ova od 165 cm sirine otkosa- sa sve kardanom.Posto imam traktor imt-539,interesuje me koju je bolje da uzmem?? .Teren je kod mene uglavnom ravnicarski i sve njive sto su mi pod detelinom su skoro ravne kao tepsija,meni se vise svidja ova sto ima siri otkos (165 cm) nego ne znam kako ce ferguson da se ponasa sa njom pri kosenju a porucito transportu posto je ona teza i duza od ove sa otkosom od 135 cm sirine,pa bi u to ime zamolio kolege forumase da mi izadju u susret i kazu svoja iskustva kako se poljakinja 165cm u praksi(narocito transportu-da li su mi potrebni tegovi) ponasa u paru sa fergusonom 539?? Veliki pozdrav za sve
Uzmi 165, brze zavrsavas posao, istina teza je i za tjeranje i transport, ali moze 539 da je goni (ja radim u toj kombinaciji).Za transport (ludu voznju nisu obje), ako negdje naglo skrenes pod 90 stepeni sa velikom brzinom obje ti mogu napraviti problem, cak prevrnuti fergu, zbog svoje velike duzine nazad.Veliki plus za 165 je to sto je i fergo toliko sirok sa gumama 11.2 pa negazis gumom po pokosenom otkosu pri punom zahvatu kose, a i grablje "sunce" bolje poklapaju nego iza 135.Uglavnom moj ti je savjet 165 (mozes staviti tegove na fergu ako hoces bas na camel trophy) a i sve ti je bolje sto je vece, osim p...., kazne i stete.(sad bih mogao popiti ban )Mustang je napisao(la):Hvala Todore puno na odgovoru,znam i ja da ova sa sirinom otkosa od 135 cm sigurno odgovara ali mene interesuje da li je neko od kolega forumasa ko ima fergusona 539 probao da koristi sa njim u paru poljakinju od 165 cm i kao sto sam vec rekao interesuje me kako se u praksi i transportu to uparivanje pokazalo?? Naime,mene taj prodavac gde sam pitao za te kosacice ubedjuje da su mnogi kojima su kao i meni njive uglavnom u ravnicarskom predelu i koji kao i ja imaju fergusona kupili ovu od 165 cm jer je kaze teza od ove 135 cm za svega 60 kg...Znaci,zamolio bi da mi odgovore samo oni koji su probali ovu kombinaciju u praksi!.