Traktorske kose

Nije dugo kod nas pa ne mogu nešto puno da kažem, ali za sada smo prezedovoljni. U odnosu na ostale roto kose koje imaju u selu, ova mi deluje da ima najveći prenos i da se najbrže vrti. Pre nje kosili sa starim tipom vicona, 4 diska i 3 nožića po disku, razlika je ogromna. Njoj je trebao puno veći gas da lepo kosi nego ovoj sa 6 diskova sa istim traktorom. Poslednje košenje bila je parcela 1h 50ari, pokosio tačno za 55min, doduše jako lepa parcela za rad.
Trenutno se kosi sa 533 Fiat motor i 558, zavisi od parcele.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Kolega, ti kosis 3. brzom?

Visoke su to cene za kupovinu mačke u džaku.
Pa videlo se da kosa nije radila mnogo, da nije pohabana. Svi ostali delovi su bili u dobroom stanju, bez luftova. To sto je otisao lezaj na poslednjem disku je verovatno sto je neko udario sa kosom u nesto. Kosa je otvorena juce, sve je savrseno sem tog poslednjeg diska. Menjaju se dva lezaja i jedna plasticna caura i sklapanje.

f2c9217f51963c96a1b73f239ba2acf1.jpg

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Требам да косим тек фирмиран љескар. Има неравнина (кртичњака, бусења, грана). Тражим ротациону косу која иде испред (иза) трактора. Да ли тражити са 4 (колико видим, обично буду мањи дискови) или 2 (већа)? Шта је отпорније на ударе, потенцијалне пањеве (ако неки није извађен, јер је крчена земља)?
У питању је око 20ха (200 дунума) за кошење.

Послато са SM-A405FN уз помоћ Тапатока

I ja moju rastavio u sraf,vrisnuo jedan mali zupcanik na 5-om tanjiru. Dvoumim se da li sve lezajeve da promenim kad sam sve vec rastavio.Svi su dobri,a ovi nove proizvodnje mi ne ulivaju bas neko poverenje.Sta vi mislite?

159757216_1296146120784891_5139374954540586877_n.jpg

Trosak bez veze, ja bih vratio stare..
Cak ce mozda nadziveti i neki nov

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Tako sam i ja oszavio stare kad sam rasturio vicona nedavno. Isto svi dobri bili sem ovog na poslednjem disku koji je stradao, ostavio stare jer mislim da ce nadziveti nove, svi su fabricki i nemaju lufta, sta moze da im fali.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Hvala na savetima.Mislim da cu ih ostaviti. Nije problem koliko su skupi novi nego koliko su i oni kvalitetni.Na kosi nema sta drugo da se pokvari osim njih.Kad bi bio siguran da se sa novim nece kvariti narednih X godina i da kostaju 500-1000e (ukupno) isplatilo bi mi se da ih promenim i da ne mislim.Ali tu garanciju mi niko ne daje.

Hvala na savetima.Mislim da cu ih ostaviti. Nije problem koliko su skupi novi nego koliko su i oni kvalitetni.Na kosi nema sta drugo da se pokvari osim njih.Kad bi bio siguran da se sa novim nece kvariti narednih X godina i da kostaju 500-1000e (ukupno) isplatilo bi mi se da ih promenim i da ne mislim.Ali tu garanciju mi niko ne daje.
Kupi SKF u Skerlićevoj ako rešiš da menjaš.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Imam roto kosu SIP 165 te me zanima imal gde cerada gotova da se kupi, takodje me zanma trebal dosipat gde ulje, kako sam je kupio nista nisam na njoj dirao - menjao osim nozeva a stara je 30 godina?

Ako je mogla tako 30 godina moze i dalje, crklo bi do sada nesto
Za SIP je uvoznik Agrocoop iz Laktasa, oni bi mogli imati ceradu ali bolje gledaj po drugim trgovinama jer su ovi papreni sa cijenama

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Ima cetvorougaoni cep ali samo sa prednje strane u gornjem delu i nije bas pristupacan
Tu je ležaj ako sam te dobro razumeo-velika je četvorka.Interesantno.Napravljeno je kao da ne treba da se podmaziva.Moja je još starija ali su lepo rešili.Čak i preko osovina ide cev kao neka vrsta zaštite.
Ja na mojoj imam 3 mazalice koje se nalaze gde su konusno tanjirasti zupčanici.U pitanju je 205 sa 3 manja diska kao na 135.Moj savet ti je da ako se ne greje ili ne vidiš da negde curi-teraj tako.Ako se greje otvori reduktor,promeni semeringe i sipaj nešavinu,tovat masti i ulja a pre nego što sklopiš napravi na sredini otvor,ureži navoj i stavi čep za dolivanje-recimo M16.

Imam roto kosu SIP 165 te me zanima imal gde cerada gotova da se kupi, takodje me zanma trebal dosipat gde ulje, kako sam je kupio nista nisam na njoj dirao - menjao osim nozeva a stara je 30 godina?
Cerada, tesko- mozda, sto neko rece gore U Kobatovcima, lakse ti je da ti naprave ovi sto rade cerade za kamione, ne znam radi li jos Glik u Brckom.
Sto se tice ulja, unutra i nije ulje, nego polu-tekuca mast. Otvori, ko zna kako su rjeseni na tvojoj kosi, trebao si slikati, ili odvrni odusku (to mora imati) i nadrukaj jedno pola kg.
Polu-tekucu mast imas na pumpama, Modricinu, zove se Redma.

Ima li ko iskustva sa BCS 404?
Planiram kupovati kosu, kosa sa 4 cetri diska mi najvise odgovara a ovih ima najvise u ponudi, zanima me na sta treba obratiti posebnu paznju?

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Naj bitnije da je zdrav prut gde idu glave.Ja sam imao od 5 diskova i bio je varen par puta pre mene.I kod mene je pukao na kraju ali nisam imao zivaca da je sastavljam pa je otisla po simbolicnoj ceni da je sastavlja ko ima zivaca. Lim je jako tanak,i ako je jos i truo to vrlo brzo puca.Ostalo je sve ok sto se tice kosacice.

Ima li ko iskustva sa BCS 404?
Planiram kupovati kosu, kosa sa 4 cetri diska mi najvise odgovara a ovih ima najvise u ponudi, zanima me na sta treba obratiti posebnu paznju?

Послато са SM-A202F помоћу
Pozz,imam ja bcs 404,kao sto rece pregledaj jel gdje daska pukla,i lezajeve na tanjirima imaju li lufta,jer je jedan skf 60eura a ima tu posla dok se zamijene.
Treba da imas na prvom i cetvrtom plasticne usmjerivace trave(kante),jer bez njih je tesko kosit velike trave,a isto su skupe

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh