Traktorske kose

Realnost je da bubnjara jede sve. Ja sam skoro pa presijeco betnoske stubice po medjama, odvaljivo u podasjecene drvene bandijere i svasta nesto. Nozevi dal popucaju ili pospadaju to je sve. Zamijeni i gas!

Landini kad pomenu vec kamenje drvece i ostale stvari, i meni se to desavalo i za sad sve oke, ali od ove sezone pocela po malo da vibrira, bojim se da nije u debalansu...
(Sip 165)

Realnost je da bubnjara jede sve. Ja sam skoro pa presijeco betnoske stubice po medjama, odvaljivo u podasjecene drvene bandijere i svasta nesto. Nozevi dal popucaju ili pospadaju to je sve. Zamijeni i gas!
Zasto mislis da je to dobro ako preseces betonske stubice i slicme stvari, to nikako ne moze biti dobro po nju pa presekla ili ne. Pogadjao sam i ja panjeve, kamen medjas, sahte, ali samo odradi sigurnosni sistem i zabaci se nazad. Ne znam koje nozeve koristite, ja uzimam radura nemacke i jos mi se nije desilo da pukne ili da se iskrivi.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ne valja ni za jednu kad dohvati kamen ili panjic. Hoce disk od panja ili kamena da se pretvori u leteci tanjir sad pa sad. Skoro se u selu razleteo na jednoj IMT kosi. Sva sreca niko nije povredjen.
Petre uzmi Poljakinju ili Turkinju i predaji za subvencije. Kostace te koliko i polovna. Za te pare ne mozes puno da izgubis. Jeste da se neko vreme mora cekati da isplate subvenciju ali 350 evra nije za baciti :ppozdrav:.

Ima moj tast poljakinju 165, stara 4god radi odlicno jedini problem koji je imao je bio da je pukao var na desnoj strani gde prolazi klin za desnu polugu tj. Iscupao se iz one cevi ali malo je zavaren i pojacan i sada radi dobro. Mislim da za te pare ne moze bolji kvalitet i da je uvek bolji izbor od polovne u istoj klasi, sa subvencijom naravno.

Alene, pa naravno da je imala sistem zastite da se preklopi nazad i na kardanu jednosmijernu spojnicu sa onim sto preskace kad je preklopi. Poenta je da sa bilo kojom drugom bi zavrsio karijeru u takvim situacijama a bubanji ne.

Deks, skini tanjire i vidi kakvi su nosaci nozeva. Oce da se pokrive kad nozevi nalete na tvrdo.

Meni su se poslije takvih situacija uvijek javljalje vibracije, ako su svi nozevi isti i na broju samo nosace popeglam i ne cuje se.

ми смо купили бубњару специјално за сенажу јер одма оставља у откос...истина је да јој треба гас али полегло брије...иначе на туркињи смо имали проблем у једном лагеру али је била у гаранцији па су је из југометала за час средили...иначе за кошење па балирање ће ипак гаспардика да одради...

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

Ljudi , gde ima da se kupi za Imt rotacionu kosačicu sa 4 diska ovo kućište u kome su dva ležaja i osovinica sa konusnim zupčanikom koji nosi tanjir sa noževima…?
Na prvom ( spoljnem ) disku.
bIo91Z.png

Poslednja izmena:
Ima na kupujem prodajem neki iz istocne Srbije. Imaju 2-3 prodavca. Mogu se raspitati kod jednog iz sela gde je uzimao delove. Njemu je disk glumio leteci tanjir. Sve se raspalo

Ljudi , gde ima da se kupi za Imt rotacionu kosačicu sa 4 diska ovo kućište u kome su dva ležaja i osovinica sa konusnim zupčanikom koji nosi tanjir sa noževima…?
Na prvom ( spoljnem ) disku.
bIo91Z.png
И ти си пробао да косиш бетонске стубиће и пањеве?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Udarao sam bezbroj puta i u panj i betonski stub. Samo se aktivira sigurnosi sistem i kosa se otvori nazad kao u transportni bubnjare. Evo na slici sam oznacio kako je kod mene, svaka prepreka moze da udari u crno oznacenu liniju i onda se kosa otvara i nema loma. Moze noz da udari, ali se on samo pokrivi i bjezi unutar tanjira. Zeleno obojano je putanja tanjira, znaci dokle tanjiri dosežu u toku rotacije a zuto je dio koji pokriva noz. Vidi se na slicii kako je boja skinuta ispod rotacije noza, a ispod tanjira ne. Kada god sam udario kosa se otvorila, kada sam isao jako sporo (ocekivajuci udar) onda su samo nozevi udarali u prepreku a tanjir nikako ne moze doci do prepreke.

med2_kuhn-gmd-55-hd_6061_508_120347.jpg
[/URL][/IMG]

Kod mene ima par ovih imt, rade dobro nema sta, ali vlasnici kazu da treba posebno voditi racuna sa njom

Da, i ova je zakačila panj... Nego, pošto kod mene nema u blizini neko ko ih popravlja, moraću za vikend da probam sam, kad stigne deo, da zamenim.
Ali pošto je ovo na krajnjem, spoljnem disku, ovo kućište dole ujedno i nosi ležaj od šestougaone osovine, pa da li je neko menjao i da li mora da se pomera i šestougaona osovina, tj da se raskačinje "daska" sa tanjirima od reduktora... ?
Hvala

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh