Traktorske kose

Ja mislim da jeste. Ali i prednost je sto ovoj mozes pustiti gas jer je lako zaleti ponovo a onoj sa dva nabijes gas da zalaufa i nema pustanja, sto kod nas u brdu i nije bas dobro, takodje je ova i manje tezine pa se sme podici i u strani kad je aa donje strane. Ko kosi u stranama zna o cemu pricam. A rodjak ima bubnjaru i kako je upali da joj odredjeni gas i ne pusta dok ne zavrsi, takodje nigde je i ne podize od zemlje.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja mislim da jeste. Ali i prednost je sto ovoj mozes pustiti gas jer je lako zaleti ponovo a onoj sa dva nabijes gas da zalaufa i nema pustanja, sto kod nas u brdu i nije bas dobro, takodje je ova i manje tezine pa se sme podici i u strani kad je aa donje strane. Ko kosi u stranama zna o cemu pricam. A rodjak ima bubnjaru i kako je upali da joj odredjeni gas i ne pusta dok ne zavrsi, takodje nigde je i ne podize od zemlje.

Ne smanjuje gas jer nema odgovarajući kardan,Nema potrebe za dizanjem jer može kositi i u rikverc

Nije zbog kardana, nego nekad treba smanjiti gas, nekad treba ugasiti skroz, na losim terenima, a njoj treba podosta da se zalaufa i davi traktor lepo dok ne zavrti skroz. A ne podize ne znam ni ja zasto, sa donje strane kad je kosa u nagibu opasno je podizati zbog prevrtanja. A i za bubnjaru jel i ona nema lamelu kao ova da joj ne treba kadran sa zvrcom kad se smanji gas ili ugasi da sama preskace da ne vrti kardan, tako je na ovoj mojoj. Nemam ja nista protiv bubnjara, samo su po meni bolje ove sa 4 diska za manje traktore i za brdovite terene, eto ako i nekome nesto znaci, ovaj rodjak prodaje ovu bubnjaru, menja za 4 diska..

Ja kosim u strani sa bubnjarom, i obavezno je podizem na kraju sem ako je sa donje strane...
E sad u selu postoje ljudi koji rade sa njom i nikad ne podizu na kraju jer kugle na polugama su pojedene i imaju dosta lufta, takodje i bolcne isto tako pa i ako je podigne ne odvoji je puno od zemlje...

Sto se tice pokretanja, tu je malo teze (zagusi traktor) inace kad je traktor pokrene posle nema problema, u otkosu sasvim opusteno mogu dodavati gas i smanjivati.

Radim sa traktorom od 3 tone, i diskastom, bio nagib ili ne,bilo koji uslovi, diskasta za mene nosi pobjedu. Sama cijena govori. Stari kazu, ako ne znas sta je dobro, znas sta je skupo.

Poslano sa mog Picasso koristeći Tapatalk

Kod mene na PZ 2 diska sav prenos je preko kardana 2 kom, fabricki je sa zvrckom, a u diferencijalu postoji lamela. U okretu se moze podizati bez problema, a cak donji diskovi imaju opruge koje ublazavaju udarac ukoliko se kosa prebrzo spusti na zemlju. Sto se pologa tice bubnjare su neprikosnovene, pisano je ranije zasto. Zahvat kod mene je 1,85 i nije preporucljiva za traktore manje od 50 ks.

Radim sa traktorom od 3 tone, i diskastom, bio nagib ili ne,bilo koji uslovi, diskasta za mene nosi pobjedu. Sama cijena govori. Stari kazu, ako ne znas sta je dobro, znas sta je skupo.

Šta cena govori.Nisu samo poljakinje bubnjare.Ja imam bubnjaru - sa 3 bubnja ,stara je ali vredi kao nova poljakinja-zahvat 195 SIP

Sve je stvar licnog iskustva i ukusa. Ne potcjenjujem niposto nicije, ali pogledaj cijene Kuhn diskaste a cijene bubnjara. Vjerujem da je taj SIP daleko ispred Poljakinje. Kod nas u BiH, dva bubnja oko 600€ , a uredna diskasta bez 1000€ ne ide.

Postoji mnogo razloga zasto mi se diskasta vise svidja.
Dosta je laganija u transportu sto mi se posebno dopada!
Mali traktor moze vuci diskastu mnogo veceg zahvata nego bubnjaru...
Brza u otkosu, ne ostavlja kamare tako da nekad nije potrebno rastresanje..

Sve je stvar licnog iskustva i ukusa. Ne potcjenjujem niposto nicije, ali pogledaj cijene Kuhn diskaste a cijene bubnjara. Vjerujem da je taj SIP daleko ispred Poljakinje. Kod nas u BiH, dva bubnja oko 600€ , a uredna diskasta bez 1000€ ne ide.

http://www.mojauto.rs/polovni-poljoprivredna/2516559_IMT_Sip-Vise-Prik-Masina_1990_god/?cena=low

Evo ti polovna 135 a da kažemo da je SIP sa domaćeg tržišta.Strane marke su još skuplje

Moj SIP 165 kosi samo 1,5 ha x 4 kosenja,znaci 6 ha pokosi u jednoj godini.Isto kupljena nova 2003 g i izgleda i dalje kao nova.

S poštovanjem kolega, pogledaj samo cijene nove bubnjare i nove diskaste. Uporedi cijene pa ces shvatiti o čemu pričam.

Jedan primjer :

[FONT=&quot]ROTO KOSA BUBNJASTA ŠIRINE 1,85M HIDRAULIČNA "KOWALSKI"[/FONT]
[FONT=&quot]-hidraulično podizanje i spuštanje[/FONT]
[FONT=&quot]Cijena sa PDV-om: 14.850,00 kuna

[/FONT]
[FONT=&quot]Diskasta kosa KOWASLSKI 2,1 m[/FONT]
[FONT=&quot]Cijena: 24.100 kn + PDV = 30.125 kn

Mislis da vrijedi tih 25 cm razlike u zahvatu 15 000+ kn ili ipak nesto drugo ?

[/FONT]

Diskasta je skuplja zato sto je komplikovanija za napraviti, dok je bubnjara jednostavna kosa.Imam i bubnjaru Poljakinju 135 i Kuhn GMD 55.Sa Kuhnom kosim samo zgodne i lijepe njive a Poljakinjom kosim poleglu travu medje, sumnjive parcele koje ne poznajem i gdje ima svega i svacega.Svaka cast diskastoj ali cisto sumnjam da bi prezivjela 14 godina torture kao bubnjara.Mozda bi cak i izdrzala sve to ali je razlika u cijeni jedne i druge tolika da se ne usudim ni probati.

Diskasta je skuplja zato sto je komplikovanija za napraviti, dok je bubnjara jednostavna kosa.Imam i bubnjaru Poljakinju 135 i Kuhn GMD 55.Sa Kuhnom kosim samo zgodne i lijepe njive a Poljakinjom kosim poleglu travu medje, sumnjive parcele koje ne poznajem i gdje ima svega i svacega.Svaka cast diskastoj ali cisto sumnjam da bi prezivjela 14 godina torture kao bubnjara.Mozda bi cak i izdrzala sve to ali je razlika u cijeni jedne i druge tolika da se ne usudim ni probati.
Čekao sam da neko ovo napiše da se ne bih upuštao u nepotrebnu diskusiju.Bubnjara može da bude večna.Uradiš remont i piči opet a diskasta ako joj zajebeš štap nikad više kosačica

Ne vrijedi raspravljati. Imam GMD 44 i 4-5 godina ni saraf nije stradao. Kosim i zapusteno i polog i ogradice pod uglom, nikada problema.. Imao sam i Uzel bubnjaru, ne moze se porediti sa ovom. Mozda sam ja lud sto dajem prednost diskastoj, ko zna..

Nazad
Vrh