chickenlover
Član
- Učlanjen(a)
- 1 Avg 2010
- Poruka
- 315
Bili bi lepo, ako neko zna da mi kaze, moze li se tovno pile odgajiti organski, ili bar u najvecoj meri prirodno, a pod tim podrazumevam "bez hemije". Hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moze, u Engleskoj je dosta zastupljena ta organska proizvodnja, ali ipak prvih dana zivota pile mora da jede koncentat, da bi se kasnije putilo na livadu, i palslo travu, naravno ide i dodatna prihrana neprskanim kukuruzom, psenicom, plus vocke i insekti koje nadju na pasnjaku.tov traje dosta duze, zavrsna kilaza dosta manja, al je zato ukus mesa MNOGO bolji.chickenlover je napisao(la):Bili bi lepo, ako neko zna da mi kaze, moze li se tovno pile odgajiti organski, ili bar u najvecoj meri prirodno, a pod tim podrazumevam "bez hemije". Hvala
isto i kod mene, poceli da se grupisu, sve jedno na drugo, i ja da ih malo pomerim sa gomile, kad ono 7 mrtvih, i sve tako dok mi nije uginulo svih 40kom.Neznam ni ja zasto se to desilo, mozda da smo dali neko pile na analizu, sigurno bi i saznali.Koj koncentrat si ti koristio ,Oni su odlicno napredovali za svoj uzrast 600gr.za 14 dana je odlicno, moji sa 14 dana, eno imas slike na prethodnoj stranici nisu bili ni upola.Ja sam i veterinara zvao, ali niko mi nista korisno nije reko, svi su prepstavljali da je Gamboro, kao i ovde na forumu sto su mi rekli.Pozdravnissan je napisao(la):da se malo nadovezem na sve ovo,ja sam do februara tovio po 500 kom u turnusu i ta zadnja tura me je izbacila iz takta jer sam imao strasna uginuca imam namjensku prostoriju sa ventilacijom i zagrijavanjem redovno sam kontrolisao temperaturu prostirka suva od strugane piljevine ,sistem nipl pojilica znaci zatvoreno sve i poceli su da se grupisu kad sam se vratio posle 15 minuta na gomili je bilo 64 kom uginulih ima li su oko 600 gr 15 dan u naredna 2 dana na isti nacin je uginulo jos oko 150 kom i onda je stalo medjutim do kraja tova su bili izrazito sitni i meso im je imalo tamnu boju kao kod domacih pilica koji hodaju po dvoristu,napominjem da se tovom bavim 3 god i istu hranu koristim i imao sam dobre rezultate sve do zadnje ture kada se izdesavalo sve to,temperatura je bila 28 u visini ledja,nema promaje i ima li su dovoljno i dnevne i vjestacke svjetlosti prostor je 45 kvm skoro sve idealno zbog toga i neznam sta se to desilo i onda kad sam trebao da ubacim drugu turu pocele su akcije po marketima tako da nisam imao racun da pocinjem proizvodnju jer obican narod gleda da prezivi i kupuje ono sto je jeftinije ne zato sto je skrt vec zato sto nema mada je to prica za neki drugi forum pa ako bi neko znao zasto je doslo do grupisanja bio bih mu zahvalan ako to podijeli sa mnom
Aman ljudi nenavodite mi vise te porazavajuce primere, isfrustriracu se......nissan je napisao(la):pa ima ono dosta takvih primjera,ja poznajem jednu gospodju koja ih othrani u nevjerovatnim uslovima gdje bukvalno nemogu da se pomjere i kad sam je pitao jel joj koje uginulo ona kaze zasto bi uginulo
dao sam ti odgovor na stranici pilici kao brojleri, znaci meni se zahvaljujes, ja sam prvi.Kad ih pokoljes, hocu pile.....hahahachickenlover je napisao(la):Ljudi pomagajte hitno ! Ovde je nocas bila strasna oluja, sa gradom, odnela mi parce krova sa kokosinjca. Naravno da sam odmah popravila, ali je steta vec ucinjena- svi pilici pokisli i bili na mokroj suski par sati dok je sve popravljeno! Sad neki pustaju zvuke kao da tu i tamo kijaju. Racunam prehladili su se sigurno. STA DA RADIM? Stari su 13 dana. Hvala unapred, a posebno onom ko mi najbrze da odgovor !
Moj savet ti ja da uzmes Koncentrat stoposto, Zemunski nikako, upropastili mi proslu turu, a i najskuplji su, ajde da su dobri, pa covek i da da te pare, ali nevaljaju nista.za ovaj prvi nisam cuo, to je verovato neki privatnjak, bolje nemoj, mnogo mi je jeftin.najbolje stoposto, ili Gebi.E sad sto se pilica tice, najbolje da vidis da li je uzimo neki poznank od njih, pa da se raspitas.tu ti stvarno nemogu pomoci, Hubard je odlican hibrid, mozda ti je reko CoBB, a ti ga nisi razumeo, on je jos bolji.Joky je napisao(la):Sta mislite o koncentratu “Farm comerc” Cantavir ?
Jedinica 25kg -1050 din.
Dvojka 25kg -970 din.
Trojka 25kg -870 din.
Cena je ispod svake cene ali ne znam za kvalitet. Da li je I kvalitet tako nizak ili ipak zadovoljava ?
U prodavnici u kojoj se prodaje Farm comerc koncentrat je pile 33 din. I kaze da misli da je hibrid neki Hob, pretpostavljam da misli na Hubbard.
A Zemunski je:
Jedinica 25kg -1320 din.
Dvojka 25kg -1250 din.
Trojka 25kg -1170 din.
U prodavnici u kojoj se prodaje Zemunski koncentrat je pile 40 din. I ne znaju koji je hibrid (kazu “niko se nije zalio do sada”)