Narode,da vas pitam jedno pitanje.
Trenutno pravim svojim pilicima po 100kg keca,dvojke i trojke.
Imam uvek po 40 pilica u turnusu i nisam zadovoljan koliko im ostane mesa nakon kuvanja,jednostavno nije ni malo,ali nije ni puno.
U cilju da ih utovim jos vise,barem do 4.5kg.a minimum 4kg,sta mi preporucujete da uradim sa kolicinom hrane?
Ja sam hteo ovako:
-100kg keca (iz razloga sto to pojedu za prve 4 nedelje,a receno je da im se kec ne treba davati duze od 4 nedelje)
-100kg dvojke + dodatnih 100kg dvojke (ali nisam siguran jel im u redu davati ovoliku kolicinu dvojke u cilju postizanja boljih rezultata)
- i zavrsnica 100kg trojke
Da napomenem da su pre 2 dana pojeli 100kg keca + 100kg dvojke i vecina primeraka ima od 2800-3000gr sto je sasvim solidno.
Jedan kolega mi rekao da nema potrebe povecavati kec sa 100 na 200kg,jer oni 100kg jedu 4 nedelje taman koliko je predvidjeno.
A kad sam ga pitao da povecam trojku sa 100 na 200kg,rekao je da nema ni to potrebe,jer od trojke nece puno narasti,zato jer je to zavrsnica i tu ide najmanja kolicina kvalitetnih komponenti (soja,metionin,kreda,so,DKF) pa nece nesto puno napredovati.
E pa zato mi se jedino povecanje kolicine hrane u dvojci namece kao logicno resenje,ali nemam pojma da li postoji odredjeno vreme dokle smeju jesti dvojku,kao sto je slucaj sa kecom da smeju 4 nedelje.
Pa eto,ako moze mala pomoc i meni.
@Olja,koliku kolicinu hrane si ti njima dala da pojedu kad je solidan broj njih uspeo da predje 4000gr,mislim na kolicinu keca,dvojke i trojke ako si im tako davala rasporedjenu hranu.
Hvala.