Tovni pilići

Svetlosni program se uvodi da bi pilici imali odmora neko vreme,tj da se ne gaze.Uvek se nadje neki koji je gladan dok drugi spavaju.Kada nije gusto naseljeno,moze se gasiti,ali to ne treba da bude obaveza.Pri amaterskom tovu,je to toliko ne bitna razlika,da moze i ne mora da se gasi.Vise utice potrosnja te sijalice,nego sto ce se dobiti na kilazi.:osmeh:

Narode dobro vece!
Pilici mi krkljaju kao da imaju zapaljenje pluca. Sta da radim. Jel to nesto ozbiljno.
Nije im promaja, nije im ni hladno. Svakog dana dvaput bacam pomalo slame ispod njih.
Kad udjes kod njih kao orkerstar, sviraju samo tako!

Ako jedu i napreduju,tj nisu nakostreseni,zapusi usi i uzivaj.To oce da se desava zbog zagusljivog vazduha,povecane vlaznosti,ako piri od nekud,a najverovatnije su osurili grlo hladnom vodom.Treba im uvek sipati mlaku vodu.Otprilike 14c.Ima leka Tilogal B,ali nema potrebe.Zaboravi na estetiku,hrani i uzivaj.

Uvek im sipam vodu sa cesme, tj hladnu. Ako je do tog da im stavim bure pa automatske poilice (tezinske, imam dve). Imaju 35 dana. Nisu nakostreseni i jedu normalno. Ako znaci nesto, mogu sutra da ih slikam i kacim slike da procenite. Radi im jedan ventilator od rashladne vitrine 15min, pa odmara 30min i tako u krug 24h. Mozda smo preterali sa debljinom prostirke jer ko god udje samo baca. Prostorija je 3*5*2,3. Pilica je 150.

Uvek im sipam vodu sa cesme, tj hladnu. Ako je do tog da im stavim bure pa automatske poilice (tezinske, imam dve). Imaju 35 dana. Nisu nakostreseni i jedu normalno. Ako znaci nesto, mogu sutra da ih slikam i kacim slike da procenite. Radi im jedan ventilator od rashladne vitrine 15min, pa odmara 30min i tako u krug 24h. Mozda smo preterali sa debljinom prostirke jer ko god udje samo baca. Prostorija je 3*5*2,3. Pilica je 150.

Temperatura vode bi trebala da bude izmedju 10 i 14 stepeni.Svaki put kada se pilici napoje hladnom vodom - isti dozivljavaju stres.
Debljina prostirke u zavisnosti od godisnjeg doba izmedju 10 i 15 cm.Ja susku samo dadajem do kraja turnusa a eventualnu pokoricu, koja se stvori zbog kondezacije ili curenja vode iz sistema za napajanje skidam i odbacujem.

Moja pretpostavka je znaci bila tacna.Ja savetujem da se naspe voda u neki balon i drzi blizu njih.Ona ce se tako smlaciti u iz balona sipaj u pojilice i tako u krug.Savetujem ti da ove izguras do kraja bez lecenja,a pamet u glavu za drugi put.Sto se tice prostirke sve je ok,a ventilator bi bilo pozeljno da radi cesce,a krace ako je izvodljivo.Ti ih poprilicno ugrejes,pa ventilator razladi.Meni se steluju,pa u zavisnosti od uslova nekad rade i 20 sekundi,pa odmaraju minut.Ocu da kazem da temperatura treba da bude sto ujednacenija.

ljudi ja nekukam,do sad sam ih drzo po 35komada i sve je bilo ok.Sad sam ih uzo 50 i jedno crklo drugi dan,drugo pre dva dana a trece danas.Pre nego sto sam ih uselio dezifikovo sam prostoriju,sve uradio po ps-u.Imam utisak da im je ta prostorija od 4kvadrata mala a mozda i nije.Napominjem nije zidana vec od dasaka.Sutra im je tacno 21dan.To sto se oni sklupcani jedno do drugog a i gurkaju se jedan uz drugog mislim da im je mozda malo hladno.Cak se penju jedan na drugog,ne svi.Napominjem da negurkaju se svi.Kvocka mi je podesena kako treba,imam dve hranilice i pojilice sve od 3kg.zapremine.Mozda bi trebo uzeti jos po jednu pojilicu i hranilicu.Da nezaboravim mislim da su ovi sto su uginulu bili prignjeceni.Samo jos jedna stvar dali mogu da im dajem zivomicina u vodu ili nesto drugo.Hvala
Izvini za reč kukanje,koliko got pilića da imaš,srazmerno tome dovoljan prostor im treba,piljevina je odlična,dezinfekcija,ventilacija,kao i grenjanje,umereno i uvek ista temp.da bude,ako je to moguće,ali kako vidim kada čovek želi pomoći,ima tu više njih koji su se na mene nakostrešili.Želim ti da ovaj turnus kako treba do kraja uspešno izguraš,sigurno pretoplo im je,malo češ se pomučiti,ali nadam se da će do kraja sve to ::super:: ispasti.Samo hrabro i glavu gore :ppozdrav:!

Roberte, ponoviću ti ponovo kupiš termometar staviš ga na nekih 5cm iznad pilića i vidiš temperaturu pošto imaju 30-tak dana trebalo bi da bude oko 18-20 stepeni.

Obećao sam -stigli danas:
14voi77.jpg

Obećao sam -stigli danas:
14voi77.jpg
Čestitamo za useljenje u novi dom,lepo ih uhranio,živi,zdravi bili ti,opstali svi i na kraju lep ::novac::zaradio.Bravo svaka čast za prsten i što si im na papir koncentrat stavio,tako to rade pravi živinari :ppozdrav:!

---------- Poruka napisana u 14:44 ---------- Prethodna poruka je at 14:33 ----------

Sta je taj prsten,to nisam vidjao?i za sta sluzi?pozdrav
To je kružna pojilica,a ima i pravolinijska,samo što na nekima u nastavku dole ima i šoljica,da se ne nakvasi piljevina,kad pilići žele vodu piti :ppozdrav:!To je ::super:: stvar!

Poslednja izmena:
Los je samo kvalitet te plastike.Princip je dobar,ali lose odradjeno.I srafovi vremenom zardjaju.Provereno.:osmeh:

Nazad
Vrh