Tovni pilići

SAMA

Moderator
Učlanjen(a)
13 Feb 2011
Poruka
8.395
Lokacija
Stara Pazova
Jel ti imaš inkubatorsku stanicu ili...?
Ne.Kupujem jednodnevne i samo tov.Inace veliki za klanje takodje nestasica.Nacuo sam da su neki pijacari placali 240 po kg na vise stotina komada,a cak da prosle nedelje nije ni bilo u ponudi.Za ovu nemam informaciju.Iskreno i izbegavam da se raspitujem kad istih nemam za prodaju.Samo se jedim ,a kad meni stignu padne cena.Ove jeseni necu ni imati za klanje zbog pomenute navale za kilase.
 

Banat013

Član
Učlanjen(a)
9 Avg 2022
Poruka
507
Lokacija
Sakule

SAMA

Moderator
Učlanjen(a)
13 Feb 2011
Poruka
8.395
Lokacija
Stara Pazova
Lepa poslednja cifra . Posto vidim da se razumes . Jel ima neke razlike ako se rucno cerupaju ? Tako ja radim a to oduzima dosta vremena ali zato budu lepo zuti . Istranzirani su i popakovani u kese ( belo , supa , batak i krila ) . Noge i srce ne dajem a poslednjih 5-7 dana su na cistom kukuruzu . Koliko bi ovakvi vredeli ?
Rucno sureni su naravno bolja varijanta.Ne izubija ga cerupaljka,sporije se radi,ali i tu ima dosta do pedantnosti i koliko to musterije cene.Cena je kako se dvoje dogovore.;)
A i to ciscenje prekrupom je imalo smisla,kad se hranilo ribljim brasnom.Tada se cistilo da se ne oseca na ribu.Savremenim koncentratima je konverzija sa 2,2-2,5 smanjena na 1,6-1,7.Neki cak imaju i konverziju 1,3.Al sve je to hemija,na ustrb kvaliteta.Hormoni,aditivi i slicno.Tu ne vredi nikakva prekrupa.To ne ocisti niko.Ako se hrani po starinski pomenutom prvom konverzijom,naravno da kosta,pogotovo na danasnje cene zitarica.Sve je to individualno i zavisi kakve kupce imate.KVALITET JE UVEK BIO NA CENI,ako ga kupac zna ceniti.
Ja hranim bas tako po starinski.Konverzija me ubija.U hrani nema nista stetno od cega bi se cistilo.Nema potrebe cistiti od soje,suncokreta,lucerke itd.Ja koljem sa tomhranom,bez ikakve prekrupe.Pile ukusno,zuto,kompaktno,ne kalira pri pripremi(ne ispusta vodu)Tov je naravno duzi.Al bojim se da to na danasnje cene bas i nije isplativo.Proda se to nesto skuplje,ali ne duplo,koliko bi trebalo da se nadoknadi konverzija.Imam neke stalne musterije koje to cene i oce da plate.Ali su to manje kolicine.Zato sam se i opredelio za prodaju pilica za dotov.Sebi i svojoj porodici i naravno pomenutim musterijama tovim po starinski koliko god da kosta,ali danas bas bas kosta.
 
Poslednja izmena:

Banat013

Član
Učlanjen(a)
9 Avg 2022
Poruka
507
Lokacija
Sakule
Hvala na odgovoru 👍
Ja imam jako male kolicine . Za sebe hranim pa onda odradim malo vise kada vec hranim . Inace hranim starterom 21 dan i onda odmah prelazim na super zuti koji se mesa sa prekrupom . Tu idem na jedan dzak - 25 kg prekrupe i stavim malo minazela . Od antibiotika ne koristim nista ( jednostavno nema potrebe ili imam srece ) a od vitamina samo AD kapi ( 2 X po 5 dana , pocetak druge nedelje i u trecoj nedelji ) .
 

markoni1

Novajlija
Učlanjen(a)
27 Feb 2021
Poruka
19
Lokacija
Sabac
odose na klanje :D
 
Poslednja izmena:
Vrh