Tovni pilići

Ovih dana uzimam kilase i teram dvojku do kraja ( bez koksidiostatika )

koliko je komad tronedeljnih pilica? i koliko je pametno kupovati takve s obzirom da ne znamo s kojom hranom su hranjeni da li je to uostalom i bitno? prednost naspram jednodnevnih je što kod jednodnevnih postoji veća šansa uginuća ali ako se povede računa eto meni je 1 uginuo na 30 komada i nije tako strašno. Kad su veliki šansa da crknu je ista dal uzeli jednodnevne ili tronedeljne.

sad nešto stavljam na papir i ako je tronedeljno pile 170din a jednodnevno posle 3 nedelje košta 151din...

Inace prostiruku (pelet) od slame sam prvi put uzeo na prolece i extra stvar nema ciscenja do kraja tova. Sad sam jedva nasao dzak 12kg 300din.
 
Najskuplji od svih koncentrata je ''Sto Posto'',molio bih ako ga je neko koristio da nam kaze kako se pokazao?
 
Ja koristim super zuti proizvodjaca Sto posto, vec 3-4 godine i prezadovoljan sam. Pilici super napreduju, kvalitet mesa je odlican.
 
Juce sam kupio 50 jednodnevnih pilica i gazda pilicarnika ih dovezao.....Neobicno mi je sto mi je napomeno da im nista ne dajem 6 do 7 sati i da par dana secerim vodu
 
Prvi dan pilićima uvek dajem zašećerenu vodu i to samo taj dan.Zašećerena voda dobra baza za bakterije.Ali šećer u vodi je energija za piliće.Bar sam ja tako shvatio.Hranu im dajem posle 4-5 sati.A kad mi vreme i nervi dozvoljavaju sednem uz pojilicu i jedno po jedno "zapojim".Dovoljno je kod svake pojilice "zapojiti" po neko_Onda ostali vide i nema potrebe svako
 
Prvi dan pilićima uvek dajem zašećerenu vodu i to samo taj dan.Zašećerena voda dobra baza za bakterije.Ali šećer u vodi je energija za piliće.Bar sam ja tako shvatio.Hranu im dajem posle 4-5 sati.A kad mi vreme i nervi dozvoljavaju sednem uz pojilicu i jedno po jedno "zapojim".Dovoljno je kod svake pojilice "zapojiti" po neko_Onda ostali vide i nema potrebe svako
Potpisujem,samo sto ja hranu dajem sat vremena po prijemu.Ipak je vreme novac :osmeh: :ppozdrav:
 
Fotografisan tamo gde mu mesto nije ali moralo se zbog kontrasta
16ato3o.jpg
Valjevac, interesuje me da li ovaj tajmer moze da radi manje od 15 minuta. Naime, imam velikih problema sa vlaznoscu u objektu, koja u toku noci bude 100%. U 15m2 drzim 125 komada, a ovih dana mi je crklo 5 komada, pretpostavljam zbog velike vlage. Njima je 40 dan, rade samo led sijalice i sa njima je temperatura u objektu oko 24-25 stepeni. Prozor i lufter prekoputa prozora su otvoreni, a bojim se da ukljucim ventilator jer brzo spusti temperaturu. Tajmeri koje sam gledao da kupim ne mogu da rade manje od 15 minuta, a to mi je mnogo jer ce se objekat za to vreme mnogo rashladiti. Mislio sam da ga podesim tako da ventolator radi minut a odmara recimo
2. Da li je to moguce sa tajmerom kao sto ti imas i kako si ga ti podesio? Izvini na smetnji
 
Нико овде Зигот није на сметњи никоме.Ни кад пита ни кад изнесе неко своје искуство.Тако ја доживљавам овај форум.Тајмере које користим могу да подесем без икаквог ограничења у погледу дужине "пропуштања" ел.енергије.То су електронски тајмери коштају негде око 1.000 динара и имају 10.програма.Електронски су у предности од механичких јер на њихов програм не утиче прекид у снабдевању ел.енергијом.Механички касне онолико колико је прекид трајао.
t6t4p5.jpg
 
Juče zaklano 29 kom 8 nedelja hranjeni 75 kg mesa sa iznutricama 2.6 kg prosečna težina pojeli 40 kg 1 Gebi i 120 kg 2 Gebi.
Cena 180 din/kg.
Nisam zadovoljan težinom volim prosek 3 kg ali s obzirom da su 29 komada držani u kavezu i da nisu imali mesta mislim da nije moglo bolje. Na proleće ograđujem boks, pravim šupu i držim ih dole. Inače se peletirana prostirka od slame odlično pokazala ali i cena od 300 din /12 kg nije baš mala. Šta vi stavljate kao prostirku slamu, krupnu piljevinu?
 
Ja uzeo novu turu prošle nedelje,al sad katancem osigurani.I prešao na subotički koncentrat i skroz sam zadovoljan bolje napreduju nego sa 100%.
 
Ja sam u cetvrtak uvece poceo da dajem zavrsni koncentrat.U subotu sam zatekao jedno mrtvo,u nedelju jedno,jutros jedno.Sta se ovo desava?
 
Pristigli pilici za klanje...nabavljeni 8.9
Vidjecemo koliko su teski al djeluju poprilicno veliki.Jeli su sve vrste koncetrata ....kad koji ima u obliznjoj trgovini....Danas cemo klapit desetak komada kad zena dode sa posla da im malo napravim mjesta a ostale za vikend
 
Cetiri pileta , par dana pred klanje,verovatno su crkli zbog loseg provetravanja objekta.Cim sam poceo da preko dana otvaram vrata ,odmah je prestalo.
 
Vrlo moguce.Mnogi prave gresku,bojeci se da im ne bude hladno.Ususkaju ih i ne retko ih izloze kondenzaciji i bez svezeg vazduha.Moj je savet,da uvek krenete od sebe.Ono sto vama ne prija,ne prija ni pilicima.Hladna prostorija,prevruce,promaja,sedenje na zemlji ili betonu.Pri cemu mislim na hladnu i vlaznu prostirku i slicno.Jedina razlika u odnosu na ljude je sto je piletu perije termoregulacija.Pri cemu je njihova telesna temperatura prakticno ona koju smo im mi dali u prostoriji.To naravno vazi samo za pilice do operjavanja.
 
Posto vidim da pisete o zasecerenoj vodi, mozete li mi reci koliko se secera stavlja na litar vode?
 
Nazad
Vrh