Tov junadi

Sta reci koliko imaju kg?
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Koju travnu smesu posejati za hranjenje teladi dok su mali?

Послато са FRD-L09 уз помоћ Тапатока

@ Same, koliko su stari?550 kila pa na gore, možda... :)
@ Gabricn zavisi od zemljišta kakvo ti je, koliko je nađubreno_Odeš do neke bolje snabdevene poljoprivredne apoteke pa vidiš lepo šta nude.

Bice im 9-og Marta 12 mjeseci kako su kod mene, i bili su stari 2 mjeseca i 15 dana kad su kupljeni.. Daje mi mesar bez vage po 700kg za njih dva, znaci 1400kg...

Dobri su ti bikovi..imaju oni dobru kilazu....komad konopca i opases ga poslije uporedis sa tablicom sto ima postavljena na forumu i neces omasit vise od 10 kila po komadu

Uuu, pa onda je to extra, Same, ne vidi se baš lepo na slici koliki su, a debele jesu i što kaže kolega Milana Lacarak, odmah to isturaj ako ti nudi toliko.

Bice im 9-og Marta 12 mjeseci kako su kod mene, i bili su stari 2 mjeseca i 15 dana kad su kupljeni.. Daje mi mesar bez vage po 700kg za njih dva, znaci 1400kg...
Na slici ne izgledaju da imaju po 700kg. Drugo, jako tesko da mogu sa 14 meseci zivota da nateraju tu kilazu. Jos su i u slobodnom tovu. Ako ti mesar daje tu kilazu uzimaj bez razmisljanja.

Izgledaju dosta veci uzivo.. Imam jednog malog kojem ce 5- og Maja biti 12 mjeseci, njega procjenjuju oko 490kg, sad sam ga izmjerio obim 186cm.. Nisu u slobodnom tovu, na vezu su.. Ovaj prvi sa slike ima obim 202cm, a ovaj drugi 205cm.. Imam jos jednog njega procjenjuju oko 630kg, njega nisam izmjerio, malo je nemiran, pa ako uspijem..

Nesto kalkulisem danima posto sam za vasar u rumi kupio 2 teleta od 100 kg za 700€ stari oko 2 meseca. I sada kalkulisem da li je isplativije platiti 500+€ i uzeti vecu robu od 160kg ili uzimati ovako sitnije...da li ovi moji od 100 kg mogu pojesti tu razliku od 150€ za recimo 2 meseca koliko im je potrebno da bi dosli do kilaze od 160 kg?

Ja sam kalkulisao i stanje je takvo da posto sam telad platio 500e po komadu ako ih ne prodam sledece godine po ceni od 1.9e ili vise kupicu jos 20-25 ovaca. Na ovcama je najbolja zarada trenutno, a posla naspram bikova necu imati ni polovinu.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Od 100 do 150 kg, u normalnim uslovima, utrosice otprilike polovinu razlike u ceni ( oko 75 e ), a polovina treba da bude profit.

Nije bas takva razlika,to sto je u Rumi na vasaru je Sjenicka roba i ona nikada ne moze da se meri sa robom iz Petrovca na Mlavi,Kraljeva,Krusevca itd...

Nazad
Vrh