agromart
Član
Jesu ti ovo na vezu bikovi? I koliko je razmak izmedju njih?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovih prvih 4 su za nijansu veci od ostalih,jednostavno bolje napreduju,alavi su na hrani. Po obimu grudi imaju 200kg i nadam se da ce otici mesec dana ranije od ostalih. Nagovaram caleta da se prebacimo na ozbiljnu hranu i da ulozimo malo vise u njih isplatice se ali slaba vajda,covek starog kova pa ga tesko ubediti.
Prvo i osnovno je sto su to dvije razlicite stvari. Primasan je samo premiks(vitaminsko-mineralni dodatak) a Meggi 35 je starter za telad.
Megi 35 ti je predsmesa za telad u kojoj dodajes 65% zitarica, a Primasan ti je premiks koji ide posle Megija, a Megi ide do nekih 3 meseca starosti, posle postaje neekonomican (i nema potrebe za tolikim proteinima) jer je 2600 din 25 kg (zavisno od mesta)...
Nece niko da ti zameri, ne brini... Bas tako, kad napune 3 meseca starosti, polako prelazis na koncentrat u kome dodajes vitaminsko mineralni dodatak Primasan... Nemozes pogresiti
Hvala kolega... Takodje! Trudim se da dostignem taj prirast preko 1.5 ali tesko... Ova tura je obecavala ali je u drugom delu tova losija kabasta hrana .. i losiji kvalutet kukuruza usled suse sve pokavarilo. Bar ja mislim da je to razlog. Sad cu probati sa vise lucerke da tovim pa cemo videti. Bice skuplje tov ali ako prebacim 1.5 bice isplativo.Srdjane cestitam,nek ova sad tura prodje jos bolje.
Hvala kolega.. To je maksimum cena... vise nisam mogao izvuci... Nego sreca ove godine jeftina soja i suncokret.. sve u razmenu.. kukuruz... hrana dzaba... Inace da je cena soje ko prosle godine ... mnogo bi to bilo skuplje i nerentabilnije... soja je glavni sastojak proteinskog dela hrane ... bar kod mene cena zrna je sad na berzi 38din.. kao nikad. i suncokretova sacma koju sam menjao 1...na prema 1.75.. u crnjanskoj uljari.. To je sreca .. i dobri bilkovi.. tovni i ješni.
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока