Ljudi moji ... ja ne razumem... i ja sam pre od djuture pa vagnem kojeg i kao imaju prosek taj i taj... Zasto ne vagnete telad? Narocito ko drzi vise komada. Pa znas kilazu kad je dosao... pa ako ti je sumnjiv nesto da ne napreduje vagnes proveris.. uvek znas koliki ti je prirast na avakih. mesec dana proveris po koji komad od manjih.. srednjih .. vecih.. pratis napredak. Kilaza je jako bitna. A sad da nagadjam ej mozda je imao oko 145 kg a sad ima oko 200kg. ili slicno... cemu nagadjanje. Kao drugo .. objasnjavao sam na kilogramima mesa je zarada... ulaz izlaz... Ne mogu oni da ti doteraju sva telad da budu u kilu ali neki raspon od 25 do 30kg i donja granica mora da postoji... tele od 90kg je jako malo tele... a tele vec od 105kg je fino tele. Mislim na neki minimum ispod kojeg ja necu da uzmem tele . Kao trece objasnjavao sam pre.. moja telad prosek oko 120 kg posle mesec dana ce imati prosek oko 150...160 kg.. ovo od 120kg je 450 evra a ovo od 160kg ... 620evra.. znaci dobijam tele koje ce pojesti oko 20...30evra hrane i 20evra vakcinacija... za ispod500evra vakcinisano ocisceno od parazita ..bez proliva zdravo tele .. spremno za tov oko 150kg prosek..
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Sad ako idu opet svi skupa van opet bude prosjek 600 kg . Mi nikad nevazemo jednog po jednog . Uvijek prosjek unutra i prosjek dok idu van .