Torpedo

Tako sam i ja bio uradio u mom Torpedu sediste. Imao sam i neko novu iz KNDa kao orginal ali zesce sranje. Odma se sve pokrivilo
sic mogu da koristim od starog sedista to mi nije problem,nego koje da kupim i sta? drugo pitanje imam vezano za lisnikovu sliku po pitanju razvodnika hidraulike curi mi ulje na razvodniku sa cela gde su mala dva inbusa koja drze poklopčić i ima neki dihtung on je vrv se istrosio pa izlazi ulje gde da nadjem dihtung taj ili da probam zadihtovati diht masom ispod poklopčića gde naleže?

stavi je negde sa strane,da je granje u provlacenju ne skine! inace traktor je full nemam sta da dodam i bas mi se svidja! intersuje me kupio bi sediste za torpeda 4506 od cega li pase da li pase vidjao sam u prodavnicama a pogledacu u rumi na vasaru sediste sa kosim kacenjem msm da je to to???!!! KishRobert kako si prepravio sa mehanickog na hidraulicni volan na 6206? sta je sve potrebno i gde naci delove?
To je pokojni cale radio.
Iskoristio je orbitrol od td75,hid.cilindar je od volana od 577,creva su pravljena.
Ostalo je bila njegova majstori sa uklapanjem.

To je pokojni cale radio.
Iskoristio je orbitrol od td75,hid.cilindar je od volana od 577,creva su pravljena.
Ostalo je bila njegova majstori sa uklapanjem.
moracu to da uradim i ja,da pokusam da nadjem delove! gde li mogu naci orbitol i onaj prioritetni ventil? cilindar cu naci i creva napraviti to cu lako

po pitanju razvodnika hidraulike curi mi ulje na razvodniku sa cela gde su mala dva inbusa koja drze poklopčić i ima neki dihtung on je vrv se istrosio pa izlazi ulje gde da nadjem dihtung taj ili da probam zadihtovati diht masom ispod poklopčića gde naleže?

Nema tu dihtunga koliko ja znam i nema nista od koristenja diht mase, morao bi promijeniti gumicu koja se nalazi na razvodniku , a kad bi vec mijenjao nju zamijenis sve gumice u razvodniku i miran.

b5uw.jpg
[/URL] [/IMG]

na vasaru,moram videti obavezno da potrazim u rumi! nije to druze lose sam se izrazio moja je greska izvinjavam se :) nego razvodnik za kipanje jednoradni!! sa cela ima poklopcic neki ispod njega ima neki dihtung!

Druzstvo treba mi jedna informacija... NAime komsija me zamolio da vas pitam,ja se slabo razumem u Torpedo svega 2 ima u selu... Radi se o Torpedu 48,komsija je sa njim orao i pr povratku kuci na nekih pola puta desilo se nesto i zadnji tockovi se ponasaju kao da je pritisnuta blokada!!!! Znaci nema sile da smota traktor!! Namotas pun levi on samo cepa pravo isto tako i kad namotas pun desni,ja sam proverio kao i on i blokada nije pritisnuta stoji gpre sve je normalno... Sta se to desilo??? Jer je to velika havarija i sta je sve potrebno rasturiti da bi makar videli o cemu se radi????? Hvala vam unapred...

Meni se isto desilo u grabljenju ,doduše ne na Torpedu,da se jedan zub sa kandže blokirača otkinuo i polako upao u jedno od ležišta gde kandža ukopčava i blokirao zadnje točkove vozano je po livadi dok nije ispalo nazad i morali smo da skidamo hidraulik da bismo došli do blokirača i magnetom izvadili polomljeni zub,pa je i tu bio problem. zbog dužine zuba nismo mogli celog da ga izvadimo nego ga sekli na pola pa vadili 2 komada.Neznam kako je na Torpedu nisam ga još otvarao može biti da je problem isti al otvaranje će izgleda morati da bude ako nema druge varijante da se dođe do blokirača.Pretpostavljam da mora da se sline hidraulik jer je blokirač ispod njega.:udri:

Bice to lavovski posao.. Za taj traktor je zavrsena sezona jedva je doteran kuci kod komsije...Ali zasto li se otkinuo zub dok ga vozio putem nije mi jasno,ili je tek tad upao??? Ako je do toga...

Prvo skines desnu trubu(kuciste polusovine).Tu mozes vidjeti jel problem spera.U tom slucaju na moras skidati poklopac hidraulika.

Uploaded with ImageShack.us

Drugi slucaj mogu biti rasuti trkaci u kucistu diferencijala.Tad imas lavovski posao.To izgleda ovako..Tad moras skinuti poklopac hidraulika.

Postoji li nekla mogucnost dok je on orao pod blokadu da se ensto izlomilo pa tek putem to doslo do izrazaja... Ko zna on kako je pritiskao tu blokadu dok traktor slajfuje 100%... Traktor samo pici pravo bez obzira na koju stranu okreces volan,pravo ide bez problema znaci necuje se nista neka lomljava i tako nesto... On ga tako doterao kuci tek sam video kako se muci da skrene preko puta i udje u dvoriste.. Tu nije bilo sanse da smota!!!! Mozd ase sad jos nesto zafrklo jer ga vozio tako celim putem..???

I da vas pitam koliko za taj posao treba ::novac:: da jedan majstor to rasturi??? Ja ako prihvatim to da radim sigurno encu za dzabe... :osmeh:

O cijeni majstora odlucuje majstor.Uglavnom trebas skinuti desnu trubu i bice ti sve jasnije.Isti ti je posao ko da skidas speru na IMT traktoru.Mislim isti posao ako imas iskustvo kod Torpedo tarktora.Uglavnom je slicno.

Ma ja se nisam sretao sa Torpedo traktorima (posebno nisam srafao po njima) ali na IMT i IMR skoro da nema sta nisam radio.... Videcu moram prvo da vidim koliko da mi trazim pa ako pristane pristane ako ne nemora... Hvala ti puno... :ppozdrav:

Ma sve je to manje vise isto... Kad mogu na IMR i IMT da izmenjam sve zivo pa nije Torpedo ko zna koliko razlicit... MAda neverujem da cu da prihvatim taj posao,ima tu mnogo posla a komsija je poznat kao veliki NEPLATISA... Tako da cu da vidim za sad sam mu pomogao da ga uvuce pod supu... :osmeh:

Nazad
Vrh