Torpedo

e pvako, znate da imam torpeda 75, sad kad mu upalim prednju vucu prednji tockovi malo koce u odnosu na zadnje a prednje su 11,2 24 a zadnje 18.4 30, i prednju kad mu gasim moram ga vratiti metar u rikverc da bi je iskljucio, mislim da nece da je ugasi samo sto su natezeni zupcanici
Prednja vuca ti je samo za radne brzine 1 i 2 . Ako koristis pr. vucu u 3 i 4 brzo ces da poderes prednje gume.

pa prednaj se koristi vecinom u sporijim brzinama i ne pali se tako cesto ali je i do sad dosta poderala gume jer mal okoce prednji tockovi pa sam mislio da sledece gume stavim 12,4 24, jesu li one kolko vece od 11,2 24?

Malo su vece za jedno 3 cm. i malo sire. Nisam bas siguran da ce da ti idu sa 18.4 - 30.
c9a6a78d5e.jpg
[/URL][/IMG]

pa ne znam stvarno ali ove se vide kako malo koce kada se upali prednja i kad idem nizbrdo i motam u stranu njega zbog toga dosta nosi napred i dosta mu vise treba prostora da uhvati krivinu.

pa ja mislim da bi mi bile taman jer ovako bas dere gume i nateze zupcanike u poluosovine, mislio sam prvo uzeti neke polovne jer su ove pri kraju pa da probam ako bude dobroda kasnije kupim nove 12.4 24

imam torpeda 9006.cuje mi se tanjirasti zupcanik, izbacuje iz 1.brzohodne (crni zec), a u rikverc i u beli zec nece da primi iz prvog puta nego moram par puta da stisnem kvacilo da bi je ubacio u beli zec ili rikverc.kad ubacim sve je ok.u cemu je tu problem da li neko zna?

vec 3 puta je otvaran i nikako da se resi problem.stalno imam problem sa belim zecom a sad evo i sa tanjirastim.

ma ja vise ne znam sta je sa tim traktorom stalno neki djavo mu fali.da li to moze da se namesti da se vise ne kvari to me zanima.

to sto nece u beli i rikverc to nije kvar... oni imaju ravne krupne zube na ogrlicamama i kad se poklope nema teorije ubacitit dok se ili jedan ili drugi malko ne pomere.. zato ubacuj u beli ili rikverc taman pre nego ti tockovi stanu skroz, moras uvezbat da ubacis a da ne krcu jer ide brazo ili da ne stane skroz pa da nece.. nego tacno ono kad jos tek tek idu tockovi onda saltas... a za tanjirasti to ili radi ili cekaj da ode pa radi.. a ovaj drugar sto mu vuca koci nije u pravu, vuca ne koci nego zadnji tockovi malo koce.. i zato ostaje spregnut.. ja sam na 75 sa vucom probo menjat gume kad stavis vece jos je gore... jedino da mu menjam diferencijal za brzi, a da prenos vuce ne diram... zato u prirucniku i na kontrolnoj tabli pise da se na njima vuca pali samo u blatu ili po ledu i snegu.. na tvrdom nije zdravo.. eto toliko koliko znam ja...

sad mi se jako cuje tanjirasti bojim se da ne polomim ceo menjac..ali tanjirasti se cuje samo u 3 i 4 brzohodnoj a u 1. i 2. se ne cuje.da li je moguce da ne uzubi lepo konusni u tanjirasti i da se zato cuje?mozda treba da se dosteluje tanjirasti zupcanik samo?
mada vec 10 godina tanjirastom fali 1 zub i lepo je radio dosad nikad se nista nije culo i otkad mi majstor radio menjac i ubacio neku platnu na osovinu od snopa zupcaniuka meni se cuje diferencijal.

- - - - - - - - - -

a ako menjam brzine kao sto ti kazes dok jos ne stane skroz moze da mi se desi da pukne prirubnica koja spaja zupcanike.to mi se jednom i desilo.

ma ne mislim ja da smenjas dok ide brzo nego tek tek sto nije stao.. ne sme da bude udar kad se salta.. ja tako saltam.. a moguce da imas lufta na tom snopu de su 3 i 4 pa zato se cuje.. mose se to resitit mozda i samo zamenom lezajeva... moras dobrog majstora koji zna o njima.. jer svaki snop i lezaj imaju tolerancije svoje i platne za stelovanje.. ali do odredjenih granica..

.. a ovaj drugar sto mu vuca koci nije u pravu, vuca ne koci nego zadnji tockovi malo koce.. i zato ostaje spregnut.. ja sam na 75 sa vucom probo menjat gume kad stavis vece jos je gore... jedino da mu menjam diferencijal za brzi, a da prenos vuce ne diram... zato u prirucniku i na kontrolnoj tabli pise da se na njima vuca pali samo u blatu ili po ledu i snegu.. na tvrdom nije zdravo.. eto toliko koliko znam ja...
valjda znam sta pricam, znaci zadnji tockovi malo guraju prednje i dosta se trose gume zbog toga, prednju vucu palim gde god nisam siguran mogu li sici ili izaci.

kolege hitno mi je potrebna pomoc,jel zna neko ko remontuje poluosovine,danas konkretno mi se plomio krst na dugoj prednjoj poluosovini od 75, i sad sam u muki,ima li neko iskustva sa tim,zvao sam knd ali po principu posaljes pa oni odrade pa vrate a meni gori,pa sam mislio da sam zapucam i odradim to ,ajd ako neko vec ima iskustva sa tim neka pomogne:sta:unapred hvala inace zaboravih ako nesto znaci rijecka je prednja vuca nije italijanska

kolege hitno mi je potrebna pomoc,jel zna neko ko remontuje poluosovine,danas konkretno mi se plomio krst na dugoj prednjoj poluosovini od 75, i sad sam u muki,ima li neko iskustva sa tim,zvao sam knd ali po principu posaljes pa oni odrade pa vrate a meni gori,pa sam mislio da sam zapucam i odradim to ,ajd ako neko vec ima iskustva sa tim neka pomogne:sta:unapred hvala inace zaboravih ako nesto znaci rijecka je prednja vuca nije italijanska
e druze ja koliko znam da su ti krstovi na torpedu isti kao kod tama 110 i 150 pa ako imas negde otpad blizu da pogledas to bi se naslo jeftino :ppozdrav:

hvala druze na info ali bas ni jedan otpad nemam blizu,a i da nadjem danas kad sam rasturio sve gledam i ne znam ni kako bih sam taj krst postavio na poluosovinu:sta: tako da mislio sam ako to neko radi pa da vidim sa njim,mada kad vidim kakav je fin onaj krst sumnjam da je jeftino:sta:

Nazad
Vrh