Torpedo

Juce sam bio kod Ivana da vidim nesto i kod onog majstora sto radi tapacirunge za traktore,jel radis i drugome ili samo tvoje traktore?

Da li bas toliko znaci tih "8" konjskih snaga ili se to radi zbog necega drugog npr. potrosnje,voznih i vucnih osobina itd... Od cega je turbina i kako je reseno podmazivanje? Bilo bi lepo kad bo ceo remont mogao da nam prikazes u slikama :cao:.

pa recimo u transportu mu puno znaci i tich 8 ks a malo mora vise da trosi...od belarusa 892 turbina..a bice slika kad se sve lepo ofarba sklopi. :ppozdrav:

worm je napisao(la):
Evo malo da se vidi kako se danas rade kvalitetni delovi za menjac
za jednu sezonu kako su se istrosili i pokrivili zubi
kao da su od plastelina
inace zubcanik od belog zeca za td 75-90 DV

nemora u paru bitan je kvalitet. A ove koje si izvadio ko ih pravi dobra mu reklama ::lose::

worm druže nisi napisao od koga si kupio taj zupčanik. Ako si ga ti ugrađivao
Post je spojen: [time]1299419537[/time]

Ja nabavljam od KND n.s i bačulov zrenjanin i dosad nisam imao problema. Ali treba ga dobro uštelovati naručito taj dio prigonske osovine na kojoj se nalazi beli zec i hod unazat. Ako se to ne uradi onda je bučan zuji i brzo se troši i počne da izbacuje iz brzine.

Pozdrav svima dragi forumasi neka neko pojasni malo kako se podesava dvostruko kvacilo na torpedu 62 06 c u brzinu upada dobro ali rezi kad se ukljucuje pogon za frezu ili balirku .Da li moze koliko toliko da se podesi a bez skidanja motora skidanjem zastitnog poklopca odozdo :udri:
15ofayv.jpg

Post je spojen: [time]1299431815[/time]

Ti si to već izobeležavao šta treba da se uradi. Ja nekako naštelujem da se brzine menjaju i kardan uključuje bez krčanja ali bih odgovor prepustio nekom kompetentnijem. Samo bi dopunio pitanje ako ima koji stručnjak. Kako da rešim problem tvrdog kvačila na 48?
Jel ovo drugačiji sklop kvačila nego što je kod mene ili mi se čini? :sta:

Ovo je iz onog kataloga od sto je okacen u temi Tehnicka dokumentacija modeli Td 65 Td68 Td 75 ,sad ne znam da li je ista korpa ko kod mene to jest koliko ima ovih pipaka -zabica - sto idu na potisni lezaj ovde ima 6 ako dobro vidim...

torpedo, mi smo na 45-tici resili tako sto smo produzili onaj deo gde se kaci spaner od kvacila. cak neki uzmu i osovinu od 75-tice jer je kod nje ta uska duza za neka 3 cm i to je sasvim dovoljno da kvacilo bude lagano. inace do tada cesto nam je pucala ta sipka ( spaner ) pa sam prebacivao od rucne kocnice

Nazad
Vrh