Bosonoga
Član
Ovaj je gotovo džabe ako je uredan. ja neki dan gledo kod nas jednog 7506 (za kojeg su mi govorili da je DEUTZ) solo, uska kabina, dosta dobar. Hoće čovjek za njega 4600€.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nece sigurno...zvacu ja coveka i pitat ista je i kako je, pa ako budeo hteo u zamenu mog VTZa mozda bi ga uzeo ..
Zna li neko da mi kaže zbog čega mi hidraulik trese malo ,kad orem i na ovratini podignem plug mala ručica je na plivajućem (Z) položaju, balans radi odlično, a kada je mala ručica u donjem položaju(poziciono) onda ne trese nimalo i dali je tačno da kad se nosi neko teško oruđe pozadi treba daje mala ručica gore(Z) položaju a topling u prvoj rupi gore, neznam sve o torpedu kod mene je oko 2-ipo godine, a vi vidim da znate dosta stvari o njemu.Poz. Zaboravio sam da napišem da je u pitanju 4506.
Izvinjavam se na pogresci.malo me umor savladao kad sam pisao.
Problem ti jest ventil u razvodniku ,al se zove nepovratni ventil.Probacu naci slike dijela.Za pregled moras skinuti sic,poklopac ispoda sica.Razvodnik ti je oznacen na slici.Za skidanje moras imati nekog ko se razumije u mehaniku.DA BI RIJESIO PROBLEM MORAS SKINUTI RAZVODNIK.
Na slici ti je oznacen nepovratni ventil koji se nalazi na regulatoru hidraulike(razvodnik).
![]()
By kemolisnik at 2012-04-05
Kad ga skines vidjeces da unutra ima opruga i kuglica na vrhu.Obicno komadici o ringa podlete pod kuglicu i tad hidraulik trza.
![]()
By kemolisnik at 2012-04-05
Ako zelis da ti objasnim detaljno kako se skida regulator hidraulike kod Torpeda nije problem samo zatrazi.
Uploaded with ImageShack.us
za promjenu ovog ventila ne mora se skidat niti sic niti poklopac. skinu se sa strane uređaji vanjske hidraulike odšarafi onaj konus i onda se od naprijed odšarafi onaj imbus ( mislim da je 6mm), ventil se zakrene 90 stupnjeva i onda se lagano povlači napred tak da ga sa klučem 17 lagano zakrećeš liveo desno i šarafcigerom preko kluča španaš prema napred. jedino treba pazit kad se montira sve na mjesto...
Imbus je 8mm.Sve si dobro objasnio za skidanje regulatora.Problem je kad ga vracas nazad.
Bas bih volio da mi detaljno objasnis kako pomjeris poluge unutra kad vracas regulator i kako uvrnes imbus vijak ako se unutra pomjeri cijevcica.
Uploaded with ImageShack.us