malaksalo
Član
Ili si jako mlad pa jos nisi cuo za taj izraz ali nisi rodjen u Vojvodini!?Nisam cuo za izraz karat tavan. Sta je to?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ili si jako mlad pa jos nisi cuo za taj izraz ali nisi rodjen u Vojvodini!?Nisam cuo za izraz karat tavan. Sta je to?
Citao sam dosta po forumima o unutrasnjoj izolaciji i dosao sam do zakljucka da su za tu svrhu najbolje Ytong multipor ploce. Jeste da su skuplje od svih ostalih materijala, ali su najprirodnije i ne postoji mogucnost stvaranja vlage.
Добро је, свекрва испод троши дрва на смедеревац, а снајка изнад ужива. Мали оф топик, не замерите.Rekao mi je jedan majstor za grejanje da betonska ploča bez izolacije propušta temperaturu u tavan malte ne kao da je i nema.Ja sam proverio i uverio se da je upravu.Srećno
A snajka kad uživa gore svekrva čuje dole. Sory za off.Добро је, свекрва испод троши дрва на смедеревац, а снајка изнад ужива. Мали оф топик, не замерите.
Treba onda uz toplotnu odraditi i zvucnu izolaciju. Nekad je bio tzv plutafon.izolacija na bazi plute,pa snajka moze da pusti glas.A snajka kad uživa gore svekrva čuje dole. Sory za off.
Da li valja da uzmem neku presovanu vunu da samo poredjam na plocu na tavanu,retko se penjem gore,po nekad zena prodje da zalije cvece.Koja je bolja kamena ili staklena zbog eventualno nekih miseva,mada ih do sad nije bilo.
Vidim da se dugo niko nije javljao na ovu temu, mozda cu pisati uzalud, ali ajde ipak....imamo neverovatnu vlagu u kuci, budj na plafonu i u coskovima koja je pocela da dize i parket i jezivo je... malterisana je kuca, cigla i po, ali odakle toliko vlage ni jedan majstor ne zna (ili smo bar birali pogresne) leto kad dodje, sve se povuce, budji nema, skinemo je, ali sa prvom zimom, jovo nanovo i preti da predje u sve sobe!! Hteli smo ove god da uradimo izolaciju potkrovlja, posto smo culi a i citao sam sve stranice ovde i svi se slazu da je obavezno raditi, mozda ce se resiti problem vlage i budji, pa me interesuje sta staviti? Citam ovde, staklena vuna, stirodor, ali mene interesuje sta je od toga najtvrdje, tj potkrovlje ce se jednog dana koristiti, za to je i namenjeno da se zivi, pa da moze da se hoda kad se uradi jednom....majstor mi predlaze da stavim colovane daske u kvadrate, izmedju da poredjam stiropor od 5cm i preko iskucam daske...nesto mi je to komplikovano i skupo, mozda se varam....da li postoji neko drugo resenje, neka kosuljica preko stiropora ili sta vec??
Uzmi poprskaj tu budj bakarnim krecom prvo,da poubijas te gljivice.Posle resavaj vlagu.
Za tu buđ, najbolji učinak ima Savo, ima kod nas na pijaci donosi jedna trgovkinja iz Slovačke, Savo je sprej koji se našprica na buđ (gljivice) i rešen problem
- - - - - - - - - -
http://www.savo.eu/produkty-sk/savo-proti-plesniam
Ovako izgleda taj sprej
- - - - - - - - - -
http://www.savo.eu/editor/image/produkty1/obrazek_cz_7.jpg