Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala na brzom odgovoru. Spremio sam neku zemlju za bundevu na proleće, pa se dvoumim još uvek između bele za konzumnu upotrebu i golice. Nekako mi beli dulek deluje dosta isplativije u odnosu na golicu ako se gaji samo zbog semenki, pa zato pitam ima li svrhe terati meso kroz svinje ili prodati nekome za to ako iko to hoće da kupi. Naravno pretpostavljam da je mnogo veći posao prodati beli dulek nego semenke goliceJedu one to, ali nema tu velike vajde. Dobro je da malo prociste creva. Samo pisaju od toga. Nit su danasji svinji ono sto su bile one stare vrste, nit je ludaja ista. Pre je bila debelog mesa sa puno suve materijea pa je mogla dugo i da stoji gotovo do proleca. Polutke golice se uplesnave i razidju posle desetak dana. Neces tog sada ni naci jer je sezona prosla, ali za sledecu da znas.
Ne mislim na golicu, zaboravih da napišemIma fabrika u Novom Milosevu koja preradjuje ludaje.
U sunce mu pa to ti je kao bik(slobodan tov )Danas na danima ludaje oboren rekord od pre par godina. Naj teza ludaja ima 716kg. Pobednik je iz Madjarske.
Nisam n ikad sadio te muskatne, mislio sam da svaka sorta drugacije zre,,,onda je najbolje kad sva loza se osusi i ostanu samo bundeve, to je najsigurnije onda?Muskatna tikva je zrela kada peteljka promeni boji i postane drvenasta.