Teske drljace

@ Talianu Agrofour je rekao 4m, a mogu i 4,5m, samo ako traktor moze nositi, on ima takve dimenzije. A tupanjac ima 3,3 3,8 4,4m.
@ baderljica Hvala na savetima.

Sacekacu ja jos, razmislicu dobro. Prvo cu da vidim sa Paracincem kako ide kod njega. Pa cemo videti dalje, razmisljam i onaj drljaci Lely sto sam video kod Dragana82. Videcemo jos, znate da sam neodlucan sto se tice masina.

2d56a1.jpg
.Evo ovu 3.3metra teska 1280kg dajc od 90 ks nemoze da vuce,to je i razlog prodaje covek otvoreno kaze,nije od oni kupi pa vadi oci sa njom,posteno sa njegove strane,tako da treba dobro razmisliti,a ne verovati proizvodjacima na slepo,vise verujujem iskustvima ljudi sa foruma neg proizvodjacima.

Ko god je ovo rekao nije istina, verovatno je drugi razlog prodaje.... Imam poznanika koji je vuce sa MTZ820 oko 9-10km/h bez problema i prezadovoljan je sa njom...
Ja imam 3.3m fiksnu MTZ920 sa duplim gumama uradi 3 jutra za sat vremena ladno sa sve uzglavnicama po par puta i ravnanjem lenije gde treba.
I dalje mislim da razlog prodaje te drljace nije vezan sa traktorom...

80ks je sposobno za takve teške drljače od 3-3.3m tako da je ovde nešto drugo u pitanju

Radoslave ,ta drljaca je bas iz Turije ,eno je jos u oglasima,ima i broj telefona,verovatno znas i vlasnika ,on je rekao da je dajc nemoze vuci,e sad u tvom selu je pa vidi o cemu se radi pa nam javi.

Vidim, stoji na polovni automobili oglas saznaću šta je u pitanju.

Po meni je veci problem nositi tu drljacu kad se ulje dobro ugreje nego je vuci... E sad:sta:

Radoslave ,ta drljaca je bas iz Turije ,eno je jos u oglasima,ima i broj telefona,verovatno znas i vlasnika ,on je rekao da je dajc nemoze vuci,e sad u tvom selu je pa vidi o cemu se radi pa nam javi.

Drljača je prodata jer je bila falična a problem kod nje je bila daska ona nije mogla da se podesi zato 90-ka nije mogla da je vuče,tako mi je rekao.

Pa zar nije mogao da skine dasku? Kakk da mu Tupanjac nije resio u garantnom roku?
Ko zna sta je ustvari tu bilo.

Nisam ga ispitivao detalje i pojedinosti uglavnom u radu daska mu se prosto zarivala u zemlju,čovek u međuvremenu kupi spremač od 3.6m za TD90 a drljaču proda.

Ja sada razmisljam i o poluteskoj drljaci, zbog sirine i veceg ucinka.
Posto sam veceras dobio ponudu za jos 34ha zemlje, tako da bi tada trebalo odraditi 130ha. Sto je vec dosta.
Kada se prosusi zemlja uzecu od prijatelja polutesku od 5,2m, neka strana sa klinovima 20x20, pa cu postaviti slike i snimak kako Deutz vuce.

Manjeviću bolja je teška jest da je manjeg zahvata ali je masivnija i u težoj zemlji svakako bolji izbor od lakše,mada ako nemaš puno takve zemlje i poluteška će te zadovoljiti.

Imam trecinu zemlju tezu, a ostalo je laka zemlja.
Mada i ta teza ako se odradi na vreme, uradi se lepo.
A uvek prvo nju orem, pripremam.... I uvek dobro ispadne.
Nisam samo rekao da bih tesku drljacu zbog pripreme za psenicu, posto bi se oralo tamo gde ide psenica na psenicu. A to je usred leta kada retko kada ima kisa kod nas.

Poslednja izmena:
Manjevicu ja sam radio psenicu na psenicu sa oranjem i bolje sam spremio oranje sa tanjiracom i pakerom nego sa teskom drljacom odma iza oranja.

E to sam bas hteo da te pitam sutra u Adasevcima. Posto imas vise iskustva od mene.
Ali eto sam si mi napisao. Hvala.

Isprobana danas drljaca,sin je iso nije mogo da doceka da proba ,i kaze da plafon plafona ta od 4 metra za 952 na predhodnim stranicama sto su slike,nije mogo vise da izgura vise od 8.5 km na sat sa punim gasom,e sad dal ce lakse ici kad zemlja prosusi videcemo,ovo je ipak prevlazno,eto to su prvi utisci i odgovor Manjevicu.

Danas svratio kod Tupanjca i u Agrofour da pogledam drljace. Moje misljenje je da je ipak Tupanjac bolji, svidjaju mi se i ojacanja koja ima na gredi...

Steva44 zakaci za fendt da vidis kako baca zemlju napred na haubu.:osmeh:
Pardon pomesao sam te sa drugim clanom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh