Teske drljace

wp20150403132332pro.jpg
,Tupanjac poluteska drljaca 6m,sa jednim redom rotora,klinovi 25x25,radice sa njom MTZ 1025!

banePA
Trazio sam te klinove ali sam uzeo jedan red rotora mozda sam tu pogresio ali videcu kad budem poceo da radim!
Placena je 2550 evra

Mislim da si tu definitivno pogresio, ali nisam hteo da komentarisem, a i ako se oducis nije problem da ih dokupis i samo ih nakacis-prisrafis!

Jel će moći 1025 da je vuče, ja sam mislio da uzmem od 5 m kao što ima BanePa za moju 105-cu.

mica967
Bez problema je vuce,drugi put prelazim njive i idem brzinom od 11,5 do 12,5 km zavisi od njive sta je predusev.Probao sam na jednu njivu gde je oranje i prvi put sam presao dosta lepo poravna i traktor ima dobru brzinu ide oko 8 km/h.Danasnji ucinak od 8 ujutru do pola osam uvece je 55 lanaca.
Bane u pravu si za duple rotore danas probao i vidim da sam pogresio!

Danas smo kupili Tupanjac tesku drljacu od 6,6 m sa klinovima 30x30 i 25 cm duzine. Fantasticno radi posao. Zabetoniranu zemlju gde na setvospremacu pucaju S opruge odradi bez problema. Verovatno cu je posle sezone odmah prodati ima jedan covek zainteresovan za nju jer je meni je mala.

Radio sam danas zabetoniranu ritsku zemlju a drugi komsija je radio sa spremacem od 5m sa traktorom od 150 ks. On je uradio dva puta i kada je zavrsio dosao je kod mene i isao jedan krug samnom. Rekao je da kod mene izgleda kao kod njega posle dva prohoda.

Inace zemlja je jako jako suva. U nasem ataru nema jos uopste nista sejano. Do sada sam video 2 posejane parcele. Nema setve dok ne padne kisa. Sa manjim traktorima i ne pokusavaju da spreme jer jednostavno ne moze.

Danas smo kupili Tupanjac tesku drljacu od 6,6 m sa klinovima 30x30 i 25 cm duzine. Fantasticno radi posao. Zabetoniranu zemlju gde na setvospremacu pucaju S opruge odradi bez problema. Verovatno cu je posle sezone odmah prodati ima jedan covek zainteresovan za nju jer je meni je mala.

Mi takodje radimo ovih dana sa teskom Tupanjcevom drljacom 6.6 metara,205 konja radi sa njom...prava mera za tu snagu...gde je tvrdo,sve kida pred sobom,a tamo gde je bilo vode do skora traktor propadne skoro do pola tockova,kipi voda od dole,a na 10 cm pri povrsini nema vlage.dupli rotori kod te drljace su prava stvar.

Napraio bih tesku drljacu od 2,8 ili 3m.
Iskoristio bih rotore od setvospremaca metalna rau. Ali me zanima da li moraju da imaju opruge da ih pritiskaju ili moze da se naprave rotori na pomeranje gore dole, kako mi je sada na setvospremacu. Pa da se drljaca oslanja na njih- Ali se bojim da su slabi rotori slabi za to....

Cicimoric , ili neko drugi , kako vam se čini Tupanjac teška drljača , dal je dovoljno jaka da izdrži više godina eksploatacije u težim uslovima , jer riješeno sve kako treba il ima neke slabe tačke ?

Ja koliko sam cuo ovde po selu,da su ok proizvodi.
Jedina slaba tacka su im zubi.Banat i titanijum potrosi.

Gledao sam prekjuce, John Deere 280ks i tupanjac 6 krila teska drljaca,u jednom prohodu je spremila za setvu u zemlji trvrdoj kao kamen,tj direktno na oranje,u njivu se nije moglo pre uci jer je stajala voda na nekim mestima.Odma iza je isla sejalica,sejana soja.Ako je istina da joj se trose klinovi brze,onda sigurno je dobro istrosila na toj zemlji,to je kao smirgla,pesak i glina.

Nazad
Vrh