Teske drljace

?

Svaka cat:ppozdrav:
img20140221165541.jpg

Merio sam sada 25.5 ili 26cm ima ne mogu mrak nistra se ne vidi,jel si primetio nesto kod tupanjcevih polja sta se desava sa klinovima jel su svi na 5.5 cm?

Poslednja izmena:
Klin do klina je 270mm,a izmedju redova je 245mm,jer ako ne uskldis rastojanja imaces problema prilikom gerovanja(secenja)nece ti ispasti isti ugao (kao sto je na slici 57stepeni).

Ne umem bolje da vam objasnim:ppozdrav:

2014-02-25-012927.jpg

Zato su sve Tpanjceve drljace 3,3 4,4 5,5 6,6 .......Samo zato sto je rastojanje 270mm od klina do klina

Kada bih stavio 250mm od klina do klina,a 235mm izmedju redova dobio di 3m 4m 5m 6m

Kapiras?::super::

Dok kod tupancevih polja klinovi beze pa i do 30mm,a striktno kazu od klina do klina 55mm:haha:

Ja mislim da se i clan zarkovmali uverio kada je skidao mere?

Poslednja izmena:
Tacno tako proveravao sam da li od svakog klina do klina ima 5.5 cm ili 55mm +- i dosao sam do zakljucka da na dva mesta od klina do klina ima 25 mm i na 2 mesta 75 mm, a na dosta mesta odstupanja +- 5 mm,a ko ne veruje neka uzme i proveri imaju ime a desavaju im se takvi propusti .

Video sam zid kutije kada mu je stigao materijal.Onu kutiju samo sivonja može iskriviti a nije plastelin u pitanju već materijal štogod.

Klinovi se tako obrade na strugu,tako da prilikom stezinanje matice na klinu cev se u opste ne pritiska neko se pritiska samo zid cevi kod matice,a u donjem delu je klin slobodan i privucen do cevi.zato se busi jedna rupa npr. 21mm a 30.5mm kad klinova 30x30.

Ispod 5mm kutijastih cevi nemojte praviti polja,jedino ako ide klin 25x25 onda moze 4mm zid cevi

@zarkovmali
Jesi li kupovao obican flah ili neki poseban,koje je debljine on i koje su debljine okrugle ploce na kojima su flahovi?
Inace,lepo odradjen celokupan posao.Svaka cast! ::svaka cast:: :ppozdrav:

To je kod nas rešeno sa malo matematike kod nas je rastojanje izmađu klinova svuda 50mm kod nas ram nosača klinova je od uzdužnih S nosača i poprečnih nosača za ukrućivanje baterije. I uzdužni i poprečni nosači su debljine 15mm a širina nosača je 80mm . jedan uzdužni S nosač nosi 5 klinova i radni zahvat jednog S nosača je 250mm . imam nacrtano u razmeri 1:1 nisam još nacrtao u komp ,ali ovih dana ću makr da slikam crtež pa dok ne nacrtamo u kompu da bar tu fotku postavim. Ja mislim da su nosači debljine 15mm sigurno jači od kutija

- - - - - - - - - -

Klin do klina je 270mm,a izmedju redova je 245mm,jer ako ne uskldis rastojanja imaces problema prilikom gerovanja(secenja)nece ti ispasti isti ugao (kao sto je na slici 57stepeni).

Ne umem bolje da vam objasnim:ppozdrav:

Uz malo matematike se sve rešava . Uskoro ću ja postaviti naše rešenje S nosača klinova gde razmak između svakog klina je 100% 50mm. A radni zahvat svakog S nosača je 250mm tako da se može lako praviti kombinacija zahvata celog polja sve se može ako se malo sedne i uključi mozak . Nadam se da ćemo uskoro praviti i prvi prototip
:osmeh:

2014-02-25-012927.jpg

Zato su sve Tpanjceve drljace 3,3 4,4 5,5 6,6 .......Samo zato sto je rastojanje 270mm od klina do klina

Kada bih stavio 250mm od klina do klina,a 235mm izmedju redova dobio di 3m 4m 5m 6m

Kapiras?::super::

Dok kod tupancevih polja klinovi beze pa i do 30mm,a striktno kazu od klina do klina 55mm:haha:

Ja mislim da se i clan zarkovmali uverio kada je skidao mere?[/QUOTE

Nazad
Vrh