Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nek je korisnoaldumaš otelila se prva od one dvije neki dan kupljene. ima žensko tele
holštajn definitivno se lakše teli uglavnom same a osemenjavam kad junica dostigne nekih 70% majčine tjelesne težine a to bude od 16 -18 mjeseci starosti .to je ako hoćeš da imaš pravu kravu a ako ti je svejedno možeš i ranije
da li hraniš sa čistim kukuruznim šrotom ili praviš smjesu(ili kupuješ nije bitno).ja uvjek imam bika crvenog holštajna pa di osjemenjavanje ne prođe tu bik radi a on je obično od najbolje krave pa mi genetika bude bolja nego od ovi kokošara iz centra. imam dvije krave koje su izabrane za bikovske majke samo ja nisam hteo s tim da se zajebavamJa sam do sad pustao bika sa 16 meseci i posle neku jedva otelimo jako krupna telad,sad hocu sve da osemenim vestacki najvise zbog telenja
pa ako je pobacila dvoje teladi kako onda nije imala sperme čim je ostala steona bilo je dosta u ovom slučaju duplo