Teljenje krava

aldumaš otelila se prva od one dvije neki dan kupljene. ima žensko tele

ne malo više od pola krava je holštajn a ove dve što sam kupio su simentalke uvežene iz njemačke

holštajn definitivno se lakše teli uglavnom same a osemenjavam kad junica dostigne nekih 70% majčine tjelesne težine a to bude od 16 -18 mjeseci starosti .to je ako hoćeš da imaš pravu kravu a ako ti je svejedno možeš i ranije

holštajn definitivno se lakše teli uglavnom same a osemenjavam kad junica dostigne nekih 70% majčine tjelesne težine a to bude od 16 -18 mjeseci starosti .to je ako hoćeš da imaš pravu kravu a ako ti je svejedno možeš i ranije

Svaka cast za ovo.
Kad bi vise ljudi ovako razmisljalo imalo bi barem upola bolje junice a to u krajnjem slucaju znaci bolje krave.

Ja sam do sad pustao bika sa 16 meseci i posle neku jedva otelimo jako krupna telad,sad hocu sve da osemenim vestacki najvise zbog telenja
da li hraniš sa čistim kukuruznim šrotom ili praviš smjesu(ili kupuješ nije bitno).ja uvjek imam bika crvenog holštajna pa di osjemenjavanje ne prođe tu bik radi a on je obično od najbolje krave pa mi genetika bude bolja nego od ovi kokošara iz centra. imam dvije krave koje su izabrane za bikovske majke samo ja nisam hteo s tim da se zajebavam

Pravim koncentrat a bik mi uvek bude najbolji iz tova simentalac,nikako da naletim na dobrog crvenog holstajna.Zadnje telenje sto sam imo tesko 4 sata dva veterinara sa velikim iskustvom i nas troje sa iskustvom jedva ga izvuklia ali se ugusilo,zivelo jedno 45min,imalo 87kg a zensko bilo.Kravu(prvotelka) nismo pocepali ona je dobro.Krave su mi pustene celo leto tako da su u dobroj kondiciji

nemoj simentalca na junice ja znam da je lijepo kad oteli muško tele simentalca ali meni je uvjek na prvom mjestu krava a još ako se oteli kombinacija žensko tele od simentalke i bika crvenog holštajne to budu najbolje krave

pa oplodi jednu kravu crvenim holštajnom pa ćeš imati pa onda bar znaš šta imaš kad bude za skakanje

---------- Poruka napisana u 20:31 ---------- Prethodna poruka je at 20:26 ----------

---------- Poruka napisana u 20:43 ---------- Prethodna poruka je at 20:31 ----------

da nemora nikad ovako

jutros ulazim u stalu tek jedna se izjalovila 2 teleta poludeo sam jos 7 mesec.veterinar mi rece da krava nije imala spremu za 2 .

pa ako je pobacila dvoje teladi kako onda nije imala sperme čim je ostala steona bilo je dosta u ovom slučaju duplo

Nazad
Vrh