Teljenje krava

pozz kolegee... imao sam teljenje jucer oko 11 h ,sve je dobro proslo... ali ona jos nije bacila kako mi to zovemo posteljicu,pa sta da radim? dal da zovem veterinara ili da jos cekam??

ako se ne očisti u roku 24 sata retki su slučajevi da će očistiti kasnije treba joj staviti oblete i očistiti

hvala kolege.nista morat cemo zvat veterinara ..nadam se da se sve dobro zavrsit... veliko hvala

aldumaš:ppozdrav:jutros jedna od najbolji krava otelila curicu šarenu kao indijansko ždrebe.gledo je jutros u 4 nije ni pomišljala da se teli kad sam došo u 5 i30 tele skoro stoji već eto reko lijepo iznenađenje

može to kod mene uvjek vrijedi a do nje imam još moje dve ,već prešle termin

pozdrav svima nov sam a tema me baš zanim pre 2 dana otelila mi se junic peta u ovoj godini krava jutros osma ove godine samo jedno tele propalo bliznač e

Jedan savet kolegama sa foruma,mozda vec znate to i praktikujete,al ja reko da kazem.Kad se oteli krava,narocito holstajni dajte joj da se dobro napije tople vode zimi ili hladne leti iz kante u vodu ubaciti jednu saku soli i jednu casu od jogurta kristal secera,samim tim podignete elektrolite kravi i ono najvaznije u velikoj meri sprecavate dislokaciju sirista jer krava kad se napije i napuni siriste vodom ono legne na svoje mesto,posto su ligamenti rastegnuti voda u njemu sprecava da dodje do dislokacije.....

U mene se jedna krava danas otelila(muško je),a prošle godine druga krava je otelila 1.1u 4 sata ujutro.Trenutno imam dvije krave

Poklon od Deda mraza
i1fvr4.jpg

заборавих да поднесем извештај пре 2 дана отелила се крава, женско теле отац Фангер

Nazad
Vrh