Teljenje krava

Mozda se tako dogodilo, a mozda je i do bika... Genetika je cudo. Bice zenskih teladi, a i ako ti se nastavi takav trend, onda menjaj bika, ili prodaj tu musku telad pa uzmi kvalitetnu zensku telad koja su recimo mesec dana stariji, mozda i ustedis nesto novca..

Nek bude korisno meni se pretprosle godine otelila krava 30 min iza nove godine :D nama se desilo da se junica otelila i kad je legle prignijecila tele nije ga ni lizala uopste, i od tad uvijek hodamo danima i nocima kad se koja treba telit i odma odvajamo od krave.

Јутрос изненађење,јуница се отелила сама ...једно 12 дана пре рока и ако није давала симптоме када смо синоћ затворили шталу...теле и кравасу супер...јесте ситније али зато сам га нашао у реду где су телићи весело и орно да доји. Бик је дилко ред а теле прави Ангус,само крај репа бео!

Послато са Tab2A7-10F

Nek su korisne prinove, taman lepo da uđemo u ovu 2016. :ppozdrav:Kod mene se jedna krava otelila 1.1., to joj je četvrto teljenje i sva telad su ženska, bolje nije moglo. Inače prvo žensko tele od Mertina.

Nije mare , nju nisam izjavljivao na prodaju .
Ostale koje sam izjavljivao sam prodao vecinom kolegama sa foruma ,ostala je samo ova mala sto sam je oglasio u novembru.

1d18c4480bcdcd44ba6d237cb2ab0a12.jpg

Послато са GT-S7562 уз помоћ Тапатока

Korisne prinove kolega, stvarnošteta što nije žensko tele. Kod mene se u subotu otelila Hupsolova ćerka osemenjena Mertinom, treće teljenje i sva tri muška. Baš sam se iznervirao. Inače to nam je najbolja krava u štali i ćerka bikovske majke i ne vredi.

Kod mene obratna situacija juros oko 3 najbolja krava u štali otelila dvije curice a to su joj sad 6 ili 7 blizanci za života pogledaću kasnije u karton pa tačno napisati krava je simentalka iz mog uzgoja a daje u zadnjih par laktacija 48-50 l mlijeka i onda nama treba strana genetika.

Kod mene obratna situacija juros oko 3 najbolja krava u štali otelila dvije curice a to su joj sad 6 ili 7 blizanci za života pogledaću kasnije u karton pa tačno napisati krava je simentalka iz mog uzgoja a daje u zadnjih par laktacija 48-50 l mlijeka i onda nama treba strana genetika.

Postovani kolega,
ako moze koja slika, da je bar vidimo. Neka su zive, zdrave i korisne curice.

Postovani kolega,
ako moze koja slika, da je bar vidimo. Neka su zive, zdrave i korisne curice.
tenk ju kolega biće sutra koja sličica

- - - - - - - - - -

Evo od jutros hvala Bogu još jedno telce ovaj put muško, u 3 h nije ni razmišljala o telenju u 5 našao tele di se dere i sisa svoju nogu sve puca

Nazad
Vrh