Teljenje krava

:)))) Krava jeste debela ko panj ni ja nisam video deblju , ali ja sam je kupio zasusenu i bila je debela nenormalno jos i vise ali nisma smeo da joj dajem manje hrane od propisanog. Uzeo sam je iz komsiluka oni su imali samo ovu kravu davali 4 puta koncentrat ujutru pre muze , sa silazom , pa negde oko 5, pa pred muzu tovljena je !
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] evo kako izgleda sa prednje strane :))

Kod mog ujaka otelila krava ljubicasto tele, bice televizija. Kakva pomama za tim, a telad ucestala nesto sa tom ljubicastom. Svakakvih interakcija gena tu ima.

nesto se desava kod mene isto u komsiluku ljubicasto tele bilo u novinama nisam jos iso da vidim dali je isto kao i na slici ili je neki bik sa alpa pobegao pa ostavlja potomstva za reklamu cokolade ili mnogo gledaju reklame ko zna zasta je to dobro:sta: mada cuo sam da ima dosta prevremenih teljenja cak i sedam dana pre odredjenog termina

Nemam siguran, ili je Zastrada ili Zeukor, to znam da sam mu preporucio i to je koristio. Mada je imao nesto i Semex-ovih bikova, bas cu proveriti. Imaju dve opcije ili delovanje gena regulatora, koji menjaju ekspresiju gena koji uslovljavaju pojavu normalne obojenosti u ovom slucaju kod simentalske rase ili da je odredjeni bik nosilac mutiranog gena za boju, nijedno ni drugo nije nista strasno ali je jako zanimljivo sa aspekta nauke. Trebalo bi svu telad skupiti na jedno mesto i napraviti reprocentar ljubicastih goveda, i Bog da nas vidi!:ppozdrav: Pitanje je naslednosti te boje, tj da li ce se preneti u narednu generaciju i u kom odnosu, tako da moze biti veoma zanimljivo ispitati sta se tu desilo.

Vrlo verovatno da nece ostati te boje, vec ce biti neka nijansa sive, najverovatnije.
Kada su dizigotni blizanci kao u ovom slucaju u selu Lipe, bitnije je ko je majcin otac ili deda sa majcine strane. Kada su u pitanju monozigotni blizanci onda uticaj moze imati i bik otac ploda.

Saznao sam ime oca ljubicastog teleta, novi bik iz Plane, nemac pocinje na B, nesto rogobatno, nisam zapamtio. Bas me zanima otac ostalih ljubicastvenih!:osmeh:

na B , plana ima bas nesto malo bikova cije ime pocinje istim .

---------- Poruka napisana 07-02-12 u 15:25 ---------- Prethodna poruka je 03-02-12 at 22:45 ----------

Stigla prinova jutros od krave Nadje znesko tele otac WEINOLD :))))

ja sam imao prije par godina slične boje a našešuri rep ko vjeverica bila je atrakcija u selu, a sad već par noći obilazim damu treba da se teli 286 dana joj nebi ni obilazio nego zadnji put prilikom čišćenja izvalila maternicu.Žao mi je prodati ovo joj je 3 tele a mječna je i daje dobru telad,zadnje tele 2,5 mjeseca 184 kg žensko

Neka prinove budu dobre ,napredne i da docekaju subvencije (dok budu stigle da se tele moglo bi biti bar 400e po grlu)

Nazad
Vrh