Teljenje krava

Јутрос се отелила једна у 1 и 30 женско теле, од четири краве које су се отелиле од тога пет женских телади.

Isti sam kao i kolega Kukulele obilazim je 5 noći ništa a noćas u 3 ja u štalu tele otresa glavom a krava ustaje taman završila.Premjestim tele pred nju ona izliže ja ispušim cigar i u sobu budit ženu.Diži se ja crko vukući sat vremena nisam mogao napustit kravu ajde ti sada dalje što teba a bio u štali 10 min.Telac simentalac muški i ako bog da zdravlja u tov.

---------- Poruka napisana u 09:19 ---------- Prethodna poruka je at 09:15 ----------

nek su živa i zdrava i nevidila veterinara(osim pri osjemenjavanju)

prnjavor3
user-offline.png
и
Kukulele

нек су телад корисна :ppozdrav:

Da li je neko imao prilike da radi sa mašinama za teljenje i ako slučajno neko ima neku sliku,pokušao bih da napravim.Verovatno je dobra stvar kada nemaš dovoljno ljudi,

Svi ti uredjaji su nuzno zlo, ako ne mora da se primenjuju tim bolje. To je bukvalno kao vadicep i radi na silu, bar ono sto sam ja video.

Pa neznam,mi kad god smo telili kravu nismo vukli nego samo drzali da se tele nevraca unutra i tako joj pomagali a cuo sam da su ljudi vukli i traktortima
Ovo deluje kao dobro resenje kad je covek sam

Ja imam onu sajlu od vojnih kamiona sto im sluzi za izvlacenje kad se zaglave,i kad su teska telenja sa tim telim,nekad mora i sa tim pre jedno 2meseca smo kod kuma telili nas 5 svi preko 100 kg i nismo mogli da izvucemo, otiso po tu sajlu i otelili je sve na miru i krava i tele.Tako da nije lose imati tako neku pomocnu stvarcicu za teljenje.Cuo sam da prodaju na najlonu nake slicne stvarcice za oko 30 evra kao moju samo sto ne okreces kao ja nego ima poluga pa je cimas napred nazad.I da dodam nemozes uvek naci 5 ljudi bas kad ti trebaju ,naravno mislim na teska tejenja.

Nazad
Vrh