Evo da ja ispricam danasnju pricu , bilo je bas zanimljivo

Jutros sam radio zavrsne radove na tarupu, nozeve i to

Malo sam sve uozbiljio i "glumio" kovaca (vrlo uspesno), kao kovacku vatru koristio neki rostilj od ves masine (bitna je volja).
Iskovao sam ta tri noza, veoma dobro.
Zatim sam izvukao ostricu brusilicom , vratio u vatru , pa okalio SAMO OSTRICU , ne ceo noz.
Zatim je dosao sloj na ostrici koji sam uradio INOX elektrodom, zatim brusilicom saamo malo izvukao ostricu i ostavio sve da se ohladi

Nakon toga dosla je i blokada jedne poluosovine. To sam odradio , namontirao nozeve i posao u probni rad u neku malu parcelu sa kukuruzom koji je prelomljen od mrazeva.
Krene sve lepo , tarup sece , ja zadovoljan , proslo je nekih 10 minuta , najednom traktor pocne da se "davi", srecom sam stigao kardan da iskljucim na vreme, sidjem da vidim, kardan ni da se mrdne.
Dodjem kuci , otvorim poklopac sve uredno stoji na mestu, ulja ima.
Krenem da izvadim blokadu poluosovine , ona kao da je zavarena, pa sam odsekao HK zglob , i oslobodio, i primetim da se trkac poluosovine bukvalno "zavario" za srce diferencijala.
Ukljucim tarup (Sad je prenos 1:3,6 duplo brze), i malcer radi perfektno, zato sto je maksimalno bio u balansu .
Vratim se na kukuruz , tarup pravi silazu od kukuruza , univerzal uziva u radu sa njim , nije mu nimalo tezak.
Tako sam presao 50 ari , i tarup se zaustavlja , kad ono se zupcanik odvario od kucista , srecom sam bio na 100 m od kuce, dosao i bez razmisljanja zavario sve trkace.
Nastavio sam sa radom i uspeo jos 1,5 ha da uradim.
Bitno mi je da nema nigde kapi ulja , da je miran , i da se ne greje (topao je).
Nozevi su bili ostriji nego kad sam ih postavio

Ja sam sve u svemu PREZADOVOLJAN. Univerzal ide 3om sporom , na pola gasa , bez ikakve muke .
Izvinjavam se na iscrpnom postu, evo i par slika da vidite kako sve to izgleda