Tarupi

Posalji mi slike na pp. Posalji mi i broj telefona, posto sam zagubio. Koliko ima ulaganja?

Kada dođem sa odmora slikam ti pa šaljem ,meni ionako stoji džabe.Ne znam šta da ti kažem oko ulaganja,ja nisam dirao noževe možda njih kompletno promeniti,malo ulepšati,Ležajevi su bili dobri sada ne znam pošto je napolju,ne znam koliko ima remenja.Reduktor je dobar,Slikaću ti pa ćeš videti.

Zdravo kolege

Kupio bi malcer, pa me zanima vase misljenje...

Potreban bi mi bio za krcenje zbunja, trna, divljih Jagoda oko puteva i njiva.
Gledao sam po internetu Ino Brezice MKL ili MKM i Gramip GS50S sto mislim da bi bili pogodni za taj poso... Traktor Zetor 7745 bi to nosio.
Sta vi kazete? dali je to dobra ideja ili ima nesto bolje ili pametnije?

Pozdrav

Završio sezonu ,pa da ga malo doteram
puXWON4.jpg
odSawtP.jpg

Evo i ja pravim neki ROTO MALCER..

- - - - - - - - - -

ROTO MALCER...radovi su u toku.!

- - - - - - - - - -

Da li je 2 mm lim dovoljno jak za stranice i dno.!

- - - - - - - - - -

Kupio sam i 4 noza a kontra noz nema da se kupi...moram da ga pravim...ja zamisljam da postavim nozeve tako da dva budu dole a dva sa gornje strane na nosacu a da kontra noz bude fiksiran na ramu malcera.

Da li bih mogao i sa kojim tarupom da sameljem trnje debljine ruke?Ubih se sa trimerom i motorkom.

Koji tarup da uzmem isključivo za tarupiranje kukurzovine sa krivim noževima, zmaj ili poljostroj ?

Tanjiracu, mi imamo pobedin 4 reda, i u polovini tarupiranja desi se neki defekt i ostatak njiva nastavimo sa tanjiracom, neuporediva razlika ,u tarupiranom je bilo sporadicnog zagusivanja, u tanjiranom ne, a pogovo ova god. gde ima dosta parcela koje je zahvatio olujni vetar u fazi metlicenja, pa ima, giscijih vratova, kao od najezde dijabrotike.Takodje veci ucinak u korist tanjirace.

NOZ ZA rOTACIONI MALCER

- - - - - - - - - -

[/Farbanje...rotacioni tamup rucne izrade...Materijal ukupno 50 evra.

- - - - - - - - - -

[URL="http://www.igreklik.com/slike/"]
Nozevi za Tarup rucne izrade..

- - - - - - - - - -

Verovali ili ne...materijal za ovaj tarup me kosta svega 50 evra...naravno..ja sam ga sam pravio.
Zahvat je 140 cm.

- - - - - - - - - -

Evo i ja pravim neki ROTO MALCER..

- - - - - - - - - -

ROTO MALCER...radovi su u toku.!

- - - - - - - - - -

Da li je 2 mm lim dovoljno jak za stranice i dno.!

- - - - - - - - - -

Kupio sam i 4 noza a kontra noz nema da se kupi...moram da ga pravim...ja zamisljam da postavim nozeve tako da dva budu dole a dva sa gornje strane na nosacu a da kontra noz bude fiksiran na ramu malcera.
Probao sam ga samo sa lancima....mrvi sve sto mu dodje pod lanac...

Da li to znaci da bi lanac bolje usitnio grane posle rezidbe od noza ?

Prvi put vidim ovu varijantu sa lancem, hvala na slikama, probacu da vidim kako ide.

Lanac je dobar za mrvljenje...probaj pa ces videti...razbiva i sitni ko mlin...nozevi se zabijaju u grane...ali su dobri za travu tanji noz za tanju travu...za kukuruznu trsku tezi noz ali isto ostar da bude.

Nazad
Vrh