Tanjirače

@Bećarina pusta Ne bih znao.Razlika između Atega i Aragona je u tome što Atego ima livene nosače diskova, da li su teži od klasičnih nosača nemam podatak.Aragon ima opciju zakošenja prednjih diskova dok je kod Atega to fiksno.
Postoji mnogo opcija u konfiguratoru pa ko šta izabere.Ja sam uzeo sa V ring valjkom, merena na vagu telehendlera ima 1.700 kg.

Da li neko ima onu nošenu crvenu tanjiracu 24 diska?
Mnogo mi vuce u jednu stranu kada skroz iskosim tanjire,tako da moram bar prednje tanjire da malo ispravim ali onda ne radi tanjiraca kako treba... da li ima neka caka u vezi toga,kako ste vi vasu podesiti tanjiracu?

Jel i kod vas kratka tanjiraca pravi talase po terenu kad se ide brze od 8km/h?

Da li neko ima onu nošenu crvenu tanjiracu 24 diska?
Mnogo mi vuce u jednu stranu kada skroz iskosim tanjire,tako da moram bar prednje tanjire da malo ispravim ali onda ne radi tanjiraca kako treba... da li ima neka caka u vezi toga,kako ste vi vasu podesiti tanjiracu?
Možda ti nije i najpametnije da je vučeš maksimalno zakošenu kad je ovako suvo i za prvi prelaz. (zavisno kakva ti zemlja). Ja imam vučenu 24 diska. iskreno mislim da je 4 diska previše za taj dizajn. Ne znam da li ćeš sa toplinkom rešiti stvar, ali mislim da bi u tom slučaju morao da nabiješ zadnje kraj dublje, a ne da ide ravno kako bi trebalo. Moj savet ti je da voziš tako sa prednjim krajem nezakošenim na do maksimuma.

Razlog zašto smatram da sa korektno podešenim top linkom neće ići dobro je u tom što prednja baterija trpi neporedivo veće sile nego zadnja. Pogotovo kada je prvi prelaz i teška zemlja. Kako znam? Mislim da na zadnjoj nisam nikad menjao ili možda jednom jedan ležaj.
Ne prednjoj ne mogu da izbrojim. I u 90% slučajeva prvi odlazi taj prednji desni koji najviše i trpi. Tu je trebao veći i jači ležaj da ide.

22f2e321ea6d750a37c2c83e88764fdd.jpg

027c1f872e76b57726e504cfd72de096.jpg

d936db245d14988b3a9358dc7d7e226f.jpg

3b0a71194ce8025f517845634742878b.jpg

Nakon 5 punih godina doslo je i do pucanja

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh