Tanjirače

Tako je i kod mene ukosena i ima sta da vuce 105 ks,normalno tezina vucenja zavisi od uslova rada :) 539 moze da je vuce po dvoristu pod uslovom da ima hidraulicne izvode da je digne :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ovako treba da pisu ljudi sa iskustvom, koji su vec radili sa slicnom ili istom masinom. A ne da svi komentarisu, samo da bi bilo nekog teksta.
Ja sam vukao Minav tanjiracu, isti broj diskova, isto ukosenu, po oranom, sa istim traktorom. A ovu ne verujem da moze vuci po oranom.

Na drugi prohod smanji ugao baterija i isto lagano ide. Mi tako radimo , na svaku njivu 2x stelujemo tanjiracu.

E nasli se iskusni da mene uce.Mozes da je slikas iz sto uglova a po cugovima se vidi da nije ukosena ni do pola.Nisam slepac pa da ne vidim.Tako ukosena nece uraditi nista valjano u prvom prohodu po ovako tvrdom i suvom strnjistu.

Kolko ja vidim stoji na pola. Za strnjiste bi se slozio da je treba jos ukositi posto je suvo.A kakva su iskustva sa 539 i V2.8?

Da si malo razmislio znao bi da je to napisano iz sale.Ako bi realno gledali IMT 560 bi je ovako vukao u tom strnjistu po ovoj tvrdoci(susi) + sto isplivava zbog slame.To nije teska tanjiraca sa velikim razmakom izmedju diskova.Razmak verujem da je izmedju diskova oko 20-22cm sto takodje dovodi do toga da ne ide duboko u zemlju.Sa sve rotorima ona ne moze imati vise od 1600 kg.Stim da tezina rotora ne utice na tezinu same tanjirace dok je u radu.
Sve sto sam mislio sam napisao i vise ne zelim diskutovati o ovom slucaju.

Realno tesko ali nije ni bitno nek vuce ko sa cime hoce. Sto se tice razmaka i tezine u pravu ste. Diskusija zavrsena

Tu tanjiraču vuče rujkan 82 glat,to nije teška tanjirača 22cm je razmak izmedju diskova, prečnik diska 560mm ,težina 1400kg

Bogme, jesenas u poluvlažnoj zemlji, moj rus nije mogao vući tanjiraču skroz ukošenu. U pitanju je 26 diskova Ferocoop vučena tanjirača.

Ma rus vuce i 36 diska. Ljudi, nemojte da se lazemo, to nije posao. Za ovakvu tanjiracu treba 100ks.

Citam sta pisete. Za tanjiranje, oranje, setvospremac treba odredjena brzina. Nije poenta vuci predimenzionisanu tanjiracu 5km/h jer pri toj brzini slabo radi. Takodje ako ispravite diskove i ako drzite na tockovima to takodje nije posao. Uvek sam misljenja jedan krug vise sa manjim prikljuckom ali da radis kako treba.

Zavisi od stanja,tipa i vlaznosti zemljista ali svojom tezinom ce verovatno samo skakati za tobom bez velikog efekta.U svakom slucaju sve pohvale za rad!

Čim je na kraju L profil ćao neće imati ikakvog efekta naročito po vlažnom kada se pretvore u glatke valjke.Bolje da si stavio samo običan flah umesto L profila naročito nazubljen flah bolji je!!

Nazad
Vrh