Tanjirače

Tako je i kod mene ukosena i ima sta da vuce 105 ks,normalno tezina vucenja zavisi od uslova rada :) 539 moze da je vuce po dvoristu pod uslovom da ima hidraulicne izvode da je digne :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ovako treba da pisu ljudi sa iskustvom, koji su vec radili sa slicnom ili istom masinom. A ne da svi komentarisu, samo da bi bilo nekog teksta.
Ja sam vukao Minav tanjiracu, isti broj diskova, isto ukosenu, po oranom, sa istim traktorom. A ovu ne verujem da moze vuci po oranom.

Na drugi prohod smanji ugao baterija i isto lagano ide. Mi tako radimo , na svaku njivu 2x stelujemo tanjiracu.

E nasli se iskusni da mene uce.Mozes da je slikas iz sto uglova a po cugovima se vidi da nije ukosena ni do pola.Nisam slepac pa da ne vidim.Tako ukosena nece uraditi nista valjano u prvom prohodu po ovako tvrdom i suvom strnjistu.

Kolko ja vidim stoji na pola. Za strnjiste bi se slozio da je treba jos ukositi posto je suvo.A kakva su iskustva sa 539 i V2.8?

Da si malo razmislio znao bi da je to napisano iz sale.Ako bi realno gledali IMT 560 bi je ovako vukao u tom strnjistu po ovoj tvrdoci(susi) + sto isplivava zbog slame.To nije teska tanjiraca sa velikim razmakom izmedju diskova.Razmak verujem da je izmedju diskova oko 20-22cm sto takodje dovodi do toga da ne ide duboko u zemlju.Sa sve rotorima ona ne moze imati vise od 1600 kg.Stim da tezina rotora ne utice na tezinu same tanjirace dok je u radu.
Sve sto sam mislio sam napisao i vise ne zelim diskutovati o ovom slucaju.

Realno tesko ali nije ni bitno nek vuce ko sa cime hoce. Sto se tice razmaka i tezine u pravu ste. Diskusija zavrsena

Tu tanjiraču vuče rujkan 82 glat,to nije teška tanjirača 22cm je razmak izmedju diskova, prečnik diska 560mm ,težina 1400kg

Bogme, jesenas u poluvlažnoj zemlji, moj rus nije mogao vući tanjiraču skroz ukošenu. U pitanju je 26 diskova Ferocoop vučena tanjirača.

Ma rus vuce i 36 diska. Ljudi, nemojte da se lazemo, to nije posao. Za ovakvu tanjiracu treba 100ks.

Citam sta pisete. Za tanjiranje, oranje, setvospremac treba odredjena brzina. Nije poenta vuci predimenzionisanu tanjiracu 5km/h jer pri toj brzini slabo radi. Takodje ako ispravite diskove i ako drzite na tockovima to takodje nije posao. Uvek sam misljenja jedan krug vise sa manjim prikljuckom ali da radis kako treba.

Jedan dan posla, za sad sam namestio samo jedan, kad se vratim sa mora bice i drugi. Nisam hteo da komplikujem da ih pravim sa oprugama vec da radi-sitni zemlju sopstvenom tezinom a moze da se steluje i na onim rupama na vertikalnom flahu. Isprobao radi odlicno!
img0301.jpg

img0302.jpg

img0305.jpg

img0375.jpg

img0527.jpg

img0528.jpg

img0529.jpg

Zavisi od stanja,tipa i vlaznosti zemljista ali svojom tezinom ce verovatno samo skakati za tobom bez velikog efekta.U svakom slucaju sve pohvale za rad!

Čim je na kraju L profil ćao neće imati ikakvog efekta naročito po vlažnom kada se pretvore u glatke valjke.Bolje da si stavio samo običan flah umesto L profila naročito nazubljen flah bolji je!!

Nazad
Vrh