Tanjirače

Sta bi on konkretno poboljsao tj koji bi prikljucak u obradi izbacili u sledecoj operaciji ako ubacimo valjak ?

Valjak je tu najbitniji faktor , da razbija grudve. Valjak je zakon za ovakvu vrstu obrade. Ovde u CH vuku valjak posle setvospremaca i to posle prvog prohoda odma seju. A sada su sve te skalamerije zamenili Roto Drljacama.

Pa ista ona sto i za 65 traktor zadnje vuce. Traktor nije jaci ako ima prednju vucu nadam se da si to vec znao.

Hvala kolega sto si me dopunio. I ja bi mu preporucio 24 diska , da bude u rangu Olt-a.

Evo jedne dobre tanjirace sa zdravo dobrim valjcima:
11gpmqt.jpg

29b24ci.jpg

j6501i.jpg

9jpq8o.jpg

Pozajmi prvo i probaj sa jednu od 28 diskova , nemoj da se zaletis odma na V tanjiracu. Ili pozajmi od nekog ko ima tu V tanjiracu i probaj. Tako ti je najsigurnije.

Nije to nezdravo mala tanjiraca znam da takvu rus 82 jako,jako tesko vuce.Taman mu od 32 diska sa valjcima sa malo ojacanim i tezim ramom imao bi lepu brzinu tanjiranja i manju potrosnju goriva.

E to zna biti problem vec...a ta je ekstra...ali ako me oko ne vara 28 tanjira?mi smo sa 82 terali 30.

kirs Robert ne mogu da ti posaljem poruku. Poslao sam ti najmanje 10 do sada. posalji mi tvoj emajil , da ti preko emaila pisem

Consum sa 30 tanjira sa 820? :nono: I mi smo ovu terali sa 820, samo on zna kako mu je bilo. Treba uzeti u obzir da Consum ima razmak izmedju tanjira 22 cm, za 3 cm veci od svih ostalih domacih tanjiraca. Inace, 1221 je vuce 1. brzinom iz 4. ranga, br.obrtaja motora je 1300, brzina 10.5 km/h, potrosnja smesna.

Nazad
Vrh