Tanjirače

Stigo ja danas sa puta i evo mog zakljucka
Sto se tice adutovih tanjiraca
teska vucena tanjiraca kosta 414170 din sa pdv sa ramom 150 x 150 od 30 diskova .
teska vucena tanjiraca tipa tara 623040 din sa pdv ram 100x 200 28 diskova .
Sta mi ti nesto smrdi recimo nigde na predracunu nisu precizirane karakteristike tako da ja nemam pojam sata kupujem ako mi odobre kredit i sta kad im legnu pare na racun mogu bilo sta da mi prodaju a da ja to nisam trazio bukvalno niko mi nije jasno rekao sta dobijam za taj novac ,i to se meni nimalo nesvidja takvo iskustvo sam imao sa prethodnom tanjiracom.

A sto se tice consumove tanjirace .cena tanjirace je 577200 din sa pdv .teska vucena tanjiraca ram 180x180 diskovi su 660 mm razmak diskova 24 cm ,sa paker valjcima ram je od U profila. radni zahvat 3,2 m.
I sve je konkretizovano na racunu do detalja sta kupujem i stvari su jasne covek sve lepo objasnio.
E sad da li ko ima takvu tanjiracu da mi malo kaze kako se pokazala u radu.

Ne nisam pitao za manje tanjirace a i nije bio ni ko da mi objasni malo sam razocaran kako su se poneli prema meni kao da sam otisao da trazim dzaba .jedva su mi dali i to sto sam trazio i to neznam za koju tanjiracu su mi dali racune posto na racunu pise samo vucena teska tanjiraca i cena katastrofa

isidor je napisao(la):
Stigo ja danas sa puta i evo mog zakljucka
Sto se tice adutovih tanjiraca
teska vucena tanjiraca kosta 414170 din sa pdv sa ramom 150 x 150 od 30 diskova .
teska vucena tanjiraca tipa tara 623040 din sa pdv ram 100x 200 28 diskova .
Sta mi ti nesto smrdi recimo nigde na predracunu nisu precizirane karakteristike tako da ja nemam pojam sata kupujem ako mi odobre kredit i sta kad im legnu pare na racun mogu bilo sta da mi prodaju a da ja to nisam trazio bukvalno niko mi nije jasno rekao sta dobijam za taj novac ,i to se meni nimalo nesvidja takvo iskustvo sam imao sa prethodnom tanjiracom.

A sto se tice consumove tanjirace .cena tanjirace je 577200 din sa pdv .teska vucena tanjiraca ram 180x180 diskovi su 660 mm razmak diskova 24 cm ,sa paker valjcima ram je od U profila. radni zahvat 3,2 m.
I sve je konkretizovano na racunu do detalja sta kupujem i stvari su jasne covek sve lepo objasnio.
E sad da li ko ima takvu tanjiracu da mi malo kaze kako se pokazala u radu.
Koje su ovo nenormalne i bezobrazne cene ja moju konsum platio 3300 evra sa pakerima a bez njih je bila mislim 2800evra.A jos onda su kukali kako su zadrzali cene a gvorzdje je kao nenormalno skocilo.Mnogo je to para a nemogu se na kvalitet bas pohvaliti ni jedni ni drugi.

Da su se samnom tako ophodili neki prodavci mehanizacije, samo bih se okrenuo i otisao!

Kod nas u selu ima tanjiraca od par proizvodjaca i sve sam ih video u radu. Sa Consum tanjiracom sam radio x puta i nemam nikakvih prigovora..

Bubu je napisao(la):
Da su se samnom tako ophodili neki prodavci mehanizacije, samo bih se okrenuo i otisao!

Kod nas u selu ima tanjiraca od par proizvodjaca i sve sam ih video u radu. Sa Consum tanjiracom sam radio x puta i nemam nikakvih prigovora..

Sa kojom si konsumovom radio lakosom ili tezom tanjiracom

Ja znam da je Adutova sa 32 diska i ramom 150x150 bila 3200-3150 eura bez PDV-a i rotora.Mislim da je teška oko 1600kg i po tome spada u lakše tanjirače tog tipa.
E sad šta su lakše ,a šta teže ja nemam pojma. :sta:

Ova sto sam je ja vukao ima oko 1500kg. Greda sigurno nije potrebna jaca jer je prilicno masivna i nije stedjeno na njoj (kao na nekim tanjiracama sto sam video) i mogu lako da se naprave cepovi da se sipa prepradjeno ulje u gredu zbog otezanja.

Jedan poznanik ima tesku Consum tanjiracu sa diskovima 610mm i nekom 'kadrom' gredom. IMT 5106 je vuce ali mu nije svejedno a Belarus 1221 je vuce normalno. Tacne podatke cu saznati kad odem kod njega a onda je mogu i slikati.

Koja je ovo tanjiraca ? Ima 32 diska. Marka I tip ?
A takodje me zanima da li se ona vuce sa fiksnom poteznicom ili sa poteznicom na polugama ? Pitam zato sto ima problem kada se spusti u radni polozaj, tockovi nisu u vazduhu vec dodiruju povrsinu zemlje, a hidraulicni klip je uvucen skroz. O cemu se radi kod ovih tanjiraca ?

Po meni je bolja poteznica na polugama , ako slučajno uletiš u blato digneš prednji kraj na poluge i ode a i za okretanje , nemoraš dizati na točkove ,samo na polugama i lakše. Još ako se uradi poteznica sa okretnim zglobom. :D
To što ti ne diže točkove do kraja : jel imaš 2 crijeva (vjerovatno ) jesi li dobro spojio, i pokušaj da zamijeniš brze spojke na vrhu crijeva (vrhove) pa vidi onda.

Joky je napisao(la):
Koja je ovo tanjiraca ? Ima 32 diska. Marka I tip ?
A takodje me zanima da li se ona vuce sa fiksnom poteznicom ili sa poteznicom na polugama ? Pitam zato sto ima problem kada se spusti u radni polozaj, tockovi nisu u vazduhu vec dodiruju povrsinu zemlje, a hidraulicni klip je uvucen skroz. O cemu se radi kod ovih tanjiraca ?

to je zmajeva tanjiraca iz sedamdesetih ima je jedan u selu a tockove stavi manje

Ista tanjiraca kao moja ima slike par strana u nazad jako su dobre i jake a i teske a ja mogu da podignem tockove u vazduh,mozda je stavio kraci klip

verovatno su gume ovaj kod nas ima mnogo manje a i neka dva betonska bloka na njoj vuce je ursus 120ks i nije mu svejedno

“SAKULJAN” koja je marka I tip tacno ?
Ako stavim manje tockove nece dizati koliko treba u transportni polozaj, a I ovako digne samo 10cm.
Nije kraci klip I nisu pogresno povezana creva. Klip se uvuce skroz ali tek kada se ruda podigne u vis podignu se I tockovi (odvoje se od zemlje).
Na mestu gde sam stavio strelicu se odvoji I ne podigne tockove bez obzira sto je uvucen klip.

Evidis tu gde klip upire sa klipnjacom u tu plocu,ja sam tu ubacio jedan debeli flah od 10mm i dobio sam 10cm vise dignute baterije od zemlje,a sto se tice tipa i proizvodnje nemam pojma neko kaze da je IMT a neko kaze da je ZMAJ ali znam sigurno da je domace proizvodnje

U Adutu poskupele tanjirače.
32 diska sa 150 x 150 ramom i gredom 140 x 120 je bila 3200 bez PDV-a ,a sad je 3550 eura bez PDV-a.
Ja danas naručio ,a trebala bi stići u utorak-sredu.

Meni danas stigla 26 diskova,ram 120x120, po staroj ceni 2800 naravno bez PDV-a.
Vidim da neki nisu zadovoljni sa njihovom uslugom, prema meni su bili skroz ok.

Nazad
Vrh