Tanjirače

@ dragannrt

Ja sam takvu istu imao pre više od dvadeset godina, ali je bila narandžaste boje i od 20 diskova. Izuzetno je teška i IMT-533 je jedva nosio, ali je iza nje bio urađen posao. Izuzetno ih malo ima u mojem kraju, a da nađem očuvanu od 32 ili barem 28 nazubljenih tanjira opet bih je kupio.
Ja sam celo vreme mislio kao i prijatelj "Matić" da je to "Lemind", mada me sada jedan prijatelj ubeđuje da je to tanjirača "Bratstvo" iz Novog Travnika.

Ima ovakva identična kod tatinog tetka i piše na pločici Lemind e sada možda je to neka kooperacija sa BNT Novi Travnik ili nešto slično ja ne znam ali znam da radi samo tako posao. :cao:

ako ima drvene ležajeve onda je lemind a ako ne olt osjek jer jedini lemind pravi sa drvenim ležjevima

Ovo ne moze biti lemind nikako jer imam kuci dve lemindove taljirace kod ljih su lageri drveni a kod ove kada se uveca slika vidi se da su kucista tesna ni nalik lemindovim i sam je uredjaj za nosenje drugaciji po meni mislim da je to oltova stari tip taljiraca nisam bas siguran .

todor je napisao(la):
ako ima drvene ležajeve onda je lemind a ako ne olt osjek jer jedini lemind pravi sa drvenim ležjevima
Imao je lemind tanjirače sa 32 diska i metalnim ležajevima.Ova tanjirača sa slike ima metalne ležajeve.

metalni lezajevi su kod nje...a video sam na par mesta gde je farba ostecena ispod plave boje se nalazi tamno crvena boja,kao za osnovnu,nigde se ne nadzire narandzasta....sad mozda su je detaljno ocistili pa farbali drugim bojama

Bećarina pusta je napisao(la):
To je BNT (Bratstvo Novi Travnik) tanjirača. Original boja je narandžasta i ima metalne ležajeve.
Jeste,ja imam takvu tanjiracu,narandzasta,24 diska,teska je za 539!
Nju je deda odavno kupio novu.
Puklo mi je kuciste od lezaja i ona mi sad stoji,ne koristim je vec dve godine,ne znam gde da nabavim to kuciste...

kiraj je napisao(la):
todor je napisao(la):
Imao je lemind tanjirače sa 32 diska i metalnim ležajevima.Ova tanjirača sa slike ima metalne ležajeve.

Točno tako. U katalogu kojeg imam piše da se kod narudžbe nove tanjurače moglo birati želiš li tanjuraču sa drvenim ili metalnim ležajevima.

Ja ću na svoju Leskovačku 20 diskova ubaciti plastične umjesto drvenih ležajeva pa ćemo vidit kako će se ponašati. Jel netko to već radio?

pa verovatno tu ima i plastika razlicitih tvrdoca i kvaliteta....opet zar nije najjeftinije drvo?

Nazad
Vrh