Tanjirače

Dzabe ti njih i pitas kad oni pisu o Agronovak tanjiraci...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Стани, рече ти да те интересује тањирача од 28 тањира?

Дај онда ја да ти исчитам то што они декларишу:
вучена полутешка, са тањирима 56 сантима и осовином 35х35 милиметара - 1650 кила
вучена тешка, са тањирима 56 сантима и осовином 35х35 милиметара - 1900 кила
вучена тешка, са тањирима од 61 сантим и осовином 40х40 милиметара - 2000 кила

Citirao si @stefan100 pa je izgledalo da i tebe zanima tanjirača.
Siniša,šta misliš da li bi ovu tanjiraču mogao vući IMT 577?
S obzirom na njenu dubinu rada, bRez problema će je vući. Ali nošenje bi možda moglo biti upitno.... Zavisi koja hidraulika je na traktoru, prednju vuču ima-nema....
Ono što znam zasigurno je da standardni 577-588 bez pv, ali sa tegovima napred, može nositi npr donder ciklon i do 700kg veštaka. A to je otprilike to..... Udaljenost od poluga kratke tanjirače i težina, odgovara donderu i veštaku.

Boderlica,ovakav tip mašine služi za razbijanje grudvipre svega. Znam da je član Glavas iz Novog Bečeja imao nekih mašina sa takvim diskovima. Naći ćeš i dalje takve stvari po Banatu. Pitaj i Cicija,mozda je on i imao iskustva sa ovakvim diskovima. Ja sam ovo video jednom u radu po nekom prolećnom oranju,po mom mišljenju ovo neće ni ući u zemlju tj.strnjiku,ovo nije disk za tu namenu. Prav je u odnosu na zemlju i on ne kopa već samo seče i usitnjava gornji sloj koji je na neki način obradjen.

Vidjao SAM na YT da se ovakav tip masine kači na prednju hidrauliku prilikom setve pšenice. Zatim ide kombinacija roto drljace i žitne sejalice.

Našao sam tabelu težine,bilo bi to čupavo za 57-aka.Ima napred 6 tegova ali nema pomoćne cilindre na polugama.Kljucala bi pumpa k'o detlić!

Nazad
Vrh