Tanjirače

Ma ekstra je ona. I ovde kod mene ima Ferocoop, Minav. Ova moja je najbolje odradjena.
Nego bih uzeo tesku tanjiracu, zbog kukuruzista. Ja sejem psenicu na kukuruz.

Pa koliko je ona teza od tvoje tanjirace meni sa slike ne deluje bas nesto golemo,a ako ti je do tezine pa optereti tvoju sa tegovima ili napravi ojacan ram i ujedno da ti to ojacanje bude rezervoar za vodu ili preradjeno ulje!To sto oces da na onu stavis rotore nece bas peglati bregove za njom ako je budes jace zakosio!

Pa moja ima 1300-1400 kg 28diska. A ova bi trebala da ima barem 2t na 24 diska.
Ne znam, jos uvek razmisljao.
Posto kod nas se uglavnom prelazi dva prohoda, jednom posle skidanje useva, da se izmesaju biljni ostaci I iznikne ono sto je palo iza kombajna.
Ne znam kada bi naprimer samo jednom prosao pa posle iznikne suncokret ili kukuruz, kroz psenicu, na sta bi to licilo.

Ni meni ne izgleda da je teska, poredeci je sa mojom, ali ko zna, ako je zid rama minimum 7mm ili vise mozda i ima tezinu, dok ako je 4mm tesko da ima 2t.

Тешко да јој је рам од 4мм.

Quivonge сајт и то би требала да је ова тањирача (ово је нова серија). Није ни битно на крају крајева, јер је ово ипак тешка тањирача и то момачки тешка...
http://en.quivogne.fr/Trailed_X_Dis...isc_harrow_lengthwise_transport--0000060.html

и њена сличица...2,5 тона тешка а овако кратка...
image_APXE_TL_Cover_crops_autoporteur_transport_en_long_medium.jpg

Не могу се поредити ове наше из мале привреде и ове стране тањираче...На овим сликама се види колико је кућиште лежајева (има их два у том кућишту), а и величина самих туљака, ливених.. Иначе и на мојој Бесон су исто оваква кућишта....ова тањирача вреди сваку пару....зато сам ја купио страну а не нову из мале привреде...
2r5rrdw.jpg

6j0leu.jpg

b7kwzo.jpg

2jebtx1.jpg

Poslednja izmena:
Да ли сада видите слике...

Моја ХНРД, лепо се види величиан туљака, као и кућиште које је исте величине као ина онј кивоњовој....
161mfdi.jpg

- - - - - - - - - -

Преправио сам онај мој коментар, тј. исрпавио сам га. Нисам био добро прекопирао линкове са дропбокса, а што је најинтересантније, преко опере се све види, али хром, нити и експлорер их нису видели....

Poslednja izmena:
Да ли сада видите слике...

Моја ХНРД, лепо се види величиан туљака, као и кућиште које је исте величине као ина онј кивоњовој....

- - - - - - - - - -

Преправио сам онај мој коментар, тј. исрпавио сам га. Нисам био добро прекопирао линкове са дропбокса, а што је најинтересантније, преко опере се све види, али хром, нити и експлорер их нису видели....

Sad HNRD ili XNRD - mala sala nije na odmet.

Пошто пишем ЋИРИЛИЦОМ, тада ми ово Х на латиници исто тако паше и на ћирилици, ИКС се чита латинично а пише се Х или се пише Х ћирилићно, тако се и чита Зато пишем ХНРД, јер је то Х тањирача по ћириличној номенкалтури...КАДА цепидлачимо да идемо до краја....:ppozdrav:

http://m.youtube.com/watch?v=Sx2lP-t13HI
Ljudi, sta mislite da li bi moj Deutz terao ovo, ima 100ks. Po specifikacijama je dovoljno i po ovom snimku.
Naime uplanu je kupiti ovako nesto (ako dodje bolje vreme).
Prvi prhod proci vucnom tanjiracom, drugi ova kratka tanjiraca sa sejalicom.

Nazad
Vrh