Tanjirače

Meni se ovo ne svidja, kao da preletis preko njive a da tockovi(tanjiraca) jedva, ima kontak sa tlom.....!

sta je onda bolje za nas sto se dvoumimo izmedju kratke i vucene ?traktor 120 ks.svaki savet dobrodosao
2.5m u FULU
Meni se ovo ne svidja, kao da preletis preko njive a da tockovi(tanjiraca) jedva, ima kontak sa tlom.....!
Ni meni se nije svidelo dok su drugi radili a ja gledo,a sad kad radim svoje sa tim PREZADOVOLJAN,sitnjenje,mešanje nemožeš uporediti sa X i V tanjiračama

Takva tanjiraca je radila u mom ataru ove godine...isto je"letela"sto bi se reklo,ali je ucinak upitan...i to na sojistu...3 cm dubine izgleda fantazija,a ispod toga nedirnuto...dok sam ja istanjirao 2 kj,ta je uradila 4,5 sigurno-ali,da ne preteram-nimalo se ne ustrucavam da kazem da je Metalwolf 30 uradila tada mnogo bolji posao od te "kratke,skupe"...

Takva tanjiraca je radila u mom ataru ove godine...isto je"letela"sto bi se reklo,ali je ucinak upitan...i to na sojistu...3 cm dubine izgleda fantazija,a ispod toga nedirnuto...dok sam ja istanjirao 2 kj,ta je uradila 4,5 sigurno-ali,da ne preteram-nimalo se ne ustrucavam da kazem da je Metalwolf 30 uradila tada mnogo bolji posao od te "kratke,skupe"...
Ovo nije tanjiranje za pšenicu,nego tanjiranje kukuruzišta,da ne upale ovi što pabirče,i da razrivač može da ide da se negleda nazad :osmeh:
Jel stalno teras ovom brzinom? Tamo na satu stiglo do 2okm/h
17-20 km/h,kako gde

Koja je ovo tanjirača sa 32diska
1.jpg

Da nije 33 diska? Oltova?

Kolega malo preterujes.Za 3m da treba 175 ks,nece biti...Onaj ko kupuje kratku tanjiracu treba da zna cemu ona sluzi i kako radi.Znam da nam se masine razlikuju po mnogo cemu,ja moju u ljustenju strnjike na 8-12cm dubine teram 14km/h sa 105ks.Terao sam je i 18 pa nisam video neku bitnu razliku u kvalitetu uradjenog posla.

Verujem,ovu 105ks nebi ni podigao,tačnije,podigao bi se prednji kraj traktora,jer trenira i prednji kraj mog,ima 400-500kg tegova na njoj PLUS

Verovatno,kazem,razlikuju se po mnogo cemu.Po meni nije nju toliko problem vuci u njivi koliki je problem nositi je u transportu.Zato su vucene varijante odlicna stvar.

teško da će ti to biti kvalitetno rešenje druže.Prvo ćeš da pokvariš svoju nošenu tanjiraču iako nisi zadovoljan njome,a bićeš još više razočaran ako je i budeš uspeo prepraviti u vučenu!

mislim da sam ispravno prčitao Marko jer čovek je napisao da bi svoju nošenu prepravio u vučenu:osmeh:,ako govorimo o pitanju Elixir-a

Nazad
Vrh