Tanjirače

Traktor navijam na desno ako necu da dizem tanjiracu. Razor mi je uvek sa leve strane, sto znaci da ga desnom stranom zatrpavam. A kako da radim kad treba iz jednog prohoda da mi bude ravno?

@cira92 Imamo iste tanjirace samo moja je V28 i redovno vadim taj klin pre pocetka rada (5sekundi posla), da ne treba ne bi ga tu stavili!!! Kada je njiva neravna ili po oranju, ne zapinje ruda tanjirace celo vreme u opruge, vec radi sa vrha rude gde se skida taj klin.

Mislis na ovo.
005.jpg

ja sam na vucnoj tanjuraci dobio komad flaha s izbusenim rupama jedna do druge preko kojeg se odredjuje dubina rada tanjurace. no taj flah je bio toliko izmotan i beskoristan da sam ga jednostavno skinuo a posto je tanjuraca dosta laka, tockovi su uvijek u zraku prilikom rada...

Za teske tanjurace je ovo dobra stvar. Par sekundi posla a vrijedi zlata.

To je vrlo lako napraviti ako vec nije postavljano fabricki.Ja sam na mojoj prepravljenoj tanjiraci to uradio.Dosta vredi,a ne kosta mnogo

Ja sam je izmerio,a izmerite i vi svi vase koje tvrdite te silne brojke da su teske,a ne rekla-kazala.Galicije za tvoju kombinaciju treba onda 200+ konja kada promenes diskove :haha:

ја сам за моју скинуо податке са њиховог сајта који кажу да је за ту тањирачу да је тежина по тањиру 115кг, па пута 28 тањира и то ти дође око 3200кг. Е сад пошто сам је ја измерио заједно са трактором, а бруто тежина јебила 8950 кг, а тежина трактора са теговима је 5580кг (такође мерен) дође се на тежину од тих 3200+кг као што тврди и произвођач за њих....

а ево и доказ, моја спада у ову групу XRL
http://fr.gregoire-besson.com/en/classx-classxr-classxrl-non-folding-or-manual-folding

Nazad
Vrh