Sad je to malo diskutabilno sta je najbolje tesko je to reci da je neka receptura najbolja
Nego mozda bolje reci dobra receptura za ishranu iskusnih odgajivaca koji postizu dobre reziltate.
Evo kako ja hranim, mada sebe licno ne smatram nesto iskusnim al zato slusam iskusne i pridrzavam se njihovih saveta koliko mogu
Ja koristim za tovljenike granule u najvecoj meri i dodam vrlo malo jecma i ovsa (zob), detelinu im ne dajem ni malo nego ponekad vrlo malo sena da im nije dosadno jer od njega se nece ugojiti
Od prvog dana dobijaju istu hranu pa sve nedelju dana pred klanje, nema oscilacija u ishrani kod njih. Zadnjih nedelju danja samo zrnasta hrana bez granula i idu na klanje.
Majkama balansiram u zavisnosti od perioda dal je skotna ili nije dal se ugojila ili nije sve zavisi kad ce kako dobiti da jede. One isto jedu granule, jecam i ovas, samo one dobijaju plus deteleinu u ogranicenoj kolicini. Samo sto njima nekad povecam postotak jecma i ovsa u hrani ako ne zelim da je forsiram ako je prebacila zeljenu kilazu, ako je u fazi skotnosti ... Dobijaju jednom nedeljo parce hleba uglavnom nekad bude i 2 puta. Nekad krisku jabuke, sargarepu... cisto neki vitamin posto imam u basti dok zimi dobijaju vitaminske kapi.
To je sustina kod mene u ishrani. Ima jos jedna caka posto odvajam na 30 dana malima dajem NeosulfoxP kad ih odvojim od majke i od tada nema kokcidioze znaci koliko odvojim od majke toliko ode u zamrzivac
dok je pre toga bilo strava i uzas ko iz horor filmova. Kunici preko 2 meseca i preko 2kg i samo nalazis jednog po jednog i to najbolji najtezi su mi prvo stradali
Skoro da sam batalio kunicarenje zbog ovog problema, sva sreca u savete i dobre ljude sto su me uputili i sprecili me ovih teskih prizora.
Nema efikansog tova bez granula sve ostalo je mnogo duzi tov i nije isplativ na ovu danasnju skupocu hrane, pogotovo ako drzis veci broj kunica i ako kupujes svu hranu. Ako drzis par komada i imas svoju hranu a nije ti stalo da ih brzo vremenski utovis onda mozes kako hoces