savato
Član
Ja prosle godine nisam sejao suncokret i nisam pogresio.Pre 2 godine sejao sam Arenu i Delfi i mogu vam reci da su extra...Imaju visoki procenat ulja i zrno im dosta teze nego kod nekih drugih sorti.Kad stanete na vagu znacete o cemu vam pricam!Mislim da cu ove godine posejati malo suncokreta,ali opasna je to biljka kako on iscrpi zemlju to je cudo jedno
ali sta je tu je...Cuo sam prica se cena oko 230 eura tona...to i nije tako lose 
ali sta je tu je...Cuo sam prica se cena oko 230 eura tona...to i nije tako lose 

Pa saberi najvise vrednosti i reci sta dobijas?Koliko je vestaka potrebno za 2t suncokreta po ovoj tvojoj racunici? 324kg,jel tako?Racunamo za jedan lanac...Psenice 3t po lancu-213 kg...Kukuruz 4 do 5t oko 300 kg...I opet kazem iz licnog iskustva ne pravim se pametan,puno vise djubriva moram baciti na parceli gde je prethodne godine bio suncokret nego npr. psenica da bi rezultati na kraju bili zadovoljavajuci...Hvala na paznji i
. Po nekom mom iskustvu nema tolike razlike medju hibridima, sve to manje vise na kraju dodje na isto. Mislim da se kao uspesna proizvodnja moze reci samo ona ako su cene merkantile povoljne za nas i naravno povrh svega uslovi koje nude uljare. Tim iskustvom se vodim svake godine, tako cu i ove. Ako cu se vec odluciti za suncokret i ove godine, necu pare ostaviti bogatasima sa zapada.